Evo šta najčešće sanjamo, a da toga nismo svesni

18.11.2022

14:34

0

Autor: 24sedam

Ako su snovi individualni, pokazalo se da su teme nekih od njih zastupljenije nego druge

Evo šta najčešće sanjamo, a da toga nismo svesni
Žena spava - Copyright Profimedia

Ako pitate ljude oko sebe da li sanjaju, dobićete najrazličitije odgovore: neki će vam do detalja opisati živopisne avanture koje prolaze u svojim snovima, dok će drugi slegnuti ramenima i reći da sanjaju retko – ako ikad. Ipak, svi ljudi sanjaju, tvrde naučnici, samo što se toga ne sećaju.

Tokom prethodnih stotinak godina najpoznatiji umovi iz domena filozofije, logije, psihologije i psihijatrije većali su o poreklu i značenju snova. Zaključak je jednoglasan: snovi imaju funkciju, ali zašto sanjamo i koje je sigurno značenje simbola koje vidimo u snu niko ne zna. Neke naučne struje smatraju da su snovi odraz podsvesnog, dok druge tvrde da su ostvarenje želja.

Pexels
 

Kada budete imali jasnu sliku sna, otvorite sanovnik i potražite značenje najprisutnijih simbola. Dobijeno značenje primenite na vašu svakodnevicu. Ako sanjate preljubu da li podsvesno možda ne verujete partneru ili vam je veza upala u monotoniju i vapite za promenom? Sanovnik će vam olakšati da prepoznate podsvesne misli koje vas muče, a kojih možda niste svesni.

Profimedia
 

Zubi

Najčešći snovi o zubima uključuju zube koji se kvare i trunu ili ispadaju. Ovi snovi možda odražavaju vašu zabrinutost zbog vašeg izgleda i načina na koji vas drugi doživljavaju. Tipično, ovi snovi potiču iz straha ili odbijanja, stida ili osećaja neprivlačnosti. San u kojem gubite zube može se odnositi i na probleme u komunikaciji ili osećaj nemoći.

Pixabay
 

Bežanje (od nekoga ili nečega)

U snu bežite od nečega što vam izaziva strah ili anksioznost u budnom životu. Vaš beg u snu sugeriše da ćete tako reagovati na pritisak i nositi se sa stresom ili strahovima – da imate tendenciju da bežite od problema umesto da ih rešavate. Ovaj san se može ponavljati sve dok ne rešite problem u svom budnom životu.

Ne znate ništa na ispitu

San da niste spremni za ispit obično se povezuje sa mladima ili decom koja su pod stresom, ali može se javiti i kod starijih odraslih. Ovaj san može delovati toliko stvarno da se budite uvereni da ste upravo pali važan ispit. Ovakvi snovi su znak individualnog nedostatka samopouzdanja i nesposobnosti da napreduje u sledeću fazu u životu.

Sanjate da ste nagi

Snovi da ste goli na javnom mestu sugerišu da se borite da pronađete sebe ili da se osećate pogrešno optuženim ili izloženim. Ako niste gola osoba u snu, ali vidite golu osobu to može značiti da imate problem da se suočite sa tom osobom u realnom životu. San da ste goli takođe može značiti da vam je udobno u svojoj koži ili da razumete da su svi različiti.

Pixabay
 

Letenje

San da možete da letite može se tumačiti na mnogo načina. Težak let u snu sugeriše da vas neko (ili nešto) sprečava da pređete na sledeći korak u vašem životu. Ako niste u stanju da letite, to sugeriše da se možda borite da ispunite visoke ciljeve koje ste sebi postavili. Slično tome, ako ste sami i borite se da poletite, to implicira da vam nedostaje samopouzdanje.

Pad sa visine

Kada padate u snu i obuzima vas strah, to označava nesigurnost i anksioznost u vezi sa situacijom. Možda niste uspeli da uradite nešto u svom budnom životu. Ako ste srećni u slobodnom padu, to sugeriše da se ne plašite promena i da ste spremni da prihvatite njihovu lepotu. Ako je pad u vodi, san sugeriše da imate jaka osećanja prema nekome.

Profimedia
 

Kašnjenje

San da kasnite predstavlja vašu brigu i anksioznost u vezi sa drugim smerom u vašem budnom životu. Možda niste 100% sigurni da ćete napraviti promenu. To takođe može značiti da se osećate kao da vam ponestaje vremena da nešto uradite. Vaša podsvest vam govori da nikada nije kasno da radite stvari koje želite u životu.

Profimedia
 

Preljuba

Snovi o preljubi mogu varirati. Vi možete biti taj koji vara ili obrnuto. Za snove u kojima ste vi taj koji vara svog partnera, razmislite s kim varate i koje vrednosti ta osoba predstavlja. Tipično, ovi snovi ne ukazuju na seksualnu privlačnost, ali da mogu imati određene kvalitete koje želite da vaš partner može da oponaša.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike