Polovina stanovnika ovog udaljenog kineskog sela su patuljci, a niko ne zna zašto

07.11.2022

14:04

0

Autor: 24sedam

Od testiranja stanovnika do testiranja žitarica, tla i vode ovog područja, naučnici su bukvalno pokušali sve moguće metode da bi došli do odgovora

Polovina stanovnika ovog udaljenog kineskog sela su patuljci, a niko ne zna zašto
Selo patuljaka - Copyright Printscreen/YouTube/Baagi Boy

U provinciji Sečuan na jugozapadu Kine nalazi se udaljeno selo Jangsi, prilično neobično jer je puno patuljaka. Čak 40% stanovnika u selu su izrazito niskog rasta. I nije reč o tome da su oni došli iz cele zemlje i naselili se u ovom malom mestu, već su baš svi rođeni i odrasli u Jangsiju.

Sa oko 40% njegovih stanovnika koji su nekoliko glava niži od proseka, ovo kinesko selo decenijama zbunjuje naučnike.

Samo selo i njegove tajne dugo su bili sakriveni od sveta, ali su putnici kroz ovo područje izveštavali o brojnim viđenjima misterioznih „malih ljudi“, do te mere da su sujeverni na njih gledali kao na mitska, natprirodna bića.

Printscreen/YouTube/Baagi Boy
Selo patuljaka

Stariji stanovnici Jangsija su izjavili da su uživali u mirnom životu sve dok jedne letnje noći nije naišla misteriozna bolest i pogodila decu uzrasta od 5 do 7 godina i ta deca su jednostavno prestala da rastu, ostajući na istoj visini do kraja života. Pored nemogućnosti da porastu, neke od žrtava su patile i od raznih drugih invaliditeta.

Naučnici su čak opsežno testirali zemljište ovde, kao i vodosnabdevanje i žitarice koje se ovde uzgajaju, ali nisu pronašli ništa neobično.

Printscreen/YouTube/Baagi Boy
Selo patuljaka

Naravno, seljani su počeli da veruju da su na delu zle sile. Neki su krivili loš feng šui ovog područja, dok su drugi mislili da je to zato što njihovi preci nisu imali bolju sahranu.

Najbizarnije od svih objašnjenja je kletva crne kornjače. Prema priči, crnu kornjaču sa čudnim stopalima primetio je čovek po imenu Vang. Seljani su imali dilemu između puštanja kornjače na slobodu i uživanja u njoj. Na kraju su ubili kornjaču, ispekli je i uživali u njoj. Seljani zbog toga veruju da je prokletstvo kornjače presudno za čudnu bolest koja je pogodila selo.

Printscreen/YouTube/Baagi Boy
Selo patuljaka

Nikada nije otkriveno nijedno racionalno objašnjenje zašto bi ovo jedno osamljeno selo trebalo da pokazuje tako intenzivnu stopu patuljastog rasta, a ono decenijama uspeva da mistifikuje naučni svet.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike