Čudna kultura u Kini: Muškarci nose svoje trudne žene na leđima i hodaju po užarenom uglju

09.10.2022

14:06

0

Autor: A.G.

Tradicija koja pokazuje ljubav muža prema svojoj ženi i nerođenom detetu

Čudna kultura u Kini: Muškarci nose svoje trudne žene na leđima i hodaju po užarenom uglju
profimedia-0435543414 - Copyright Profimedia

Ono što običaje čini tako zanimljivim je baš to kako se razlikuju od mesta do mesta, odnosno, naroda do naroda. Ono što je potpuno prihvatljivo u određenom društvu može biti potpuno neprikladno u drugom okruženju, vremenskom periodu ili u drugoj zajednici.

Ako putujete svetom, skoro svuda ćete naići na jedinstvene običaje. Ako želite da se uklopite sa lokalnim stanovništvom, razmislite o istraživanju pre nego što odete, kako biste se pridržavali nekih njihovih običaja i izbegli sramotu. Možda ćete biti pozvani da učestvujete u nekim od ovih fascinantnih i zaista nečuvenih običaja širom sveta!

Svaka kultura ima svoja verovanja i rituale u vezi sa trudnicama. U Kini se ti rituali kreću od sasvim uobičajenih do nečega što bi trebalo da se praktikuje širom sveta kako bi se poboljšao način na koji se postupa sa trudnicama.

Profimedia
 

Naime, u Kini, kada žena zatrudni, budući otac nosi svoju trudnu ženu preko užarenog uglja. Smatra se da će žena ako otac to uspešno uradi imati nesmetan i manje bolan porođaj.

Ljudi iskreno veruju da tokom devet meseci trudnoće žene moraju da se suoče sa raznim vrstama neprijatnosti. Tokom tog puta, muž pruža bezrezervnu podršku i pomoć trudnici, jer smatra da njegov put da postane otac nije ništa lakši.

Profimedia
 

Nekima ovaj ritual može da izgleda previše bizarno, jer hodanje po vrelom uglju deluje veoma beskorisno u „olakšavanju“ trudnoće ženama, međutim, on je veoma jedinstven i duhovan i pokazuje kako otac preuzima deo bola koji majka mora da podnese.

Profimedia
 

U ovom delu sveta se veruje da ovaj ritual pokazuje saosećanje i ljubav koju muž, odnosno budući otac ima prema novorođenom detetu i majci.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike