Grejs Keli je upozorila princezu Dajanu na jednu važnu stvar nakon prvog javnog pojavljivanja sa princom Čarlsom

29.07.2022

08:04

0

Autor: A.G.

Prvi zvanični kraljevski izlazak za Dajanu je bio traumatičan

Grejs Keli je upozorila princezu Dajanu na jednu važnu stvar nakon prvog javnog pojavljivanja sa princom Čarlsom
profimedia-0140589470 - Copyright Profimedia

Grejs Keli i Dajana Spenser bile su dve sasvim obične žene koje su postale deo kraljevske porodice. Na papiru, njihove priče izgledaju kao iz bajke, ali njihova stvarnost je izgledala mnogo drugačije.

Pre nego što je postala princeza od Monaka, Grejs Keli je bila poznata glumica tokom zlatnog doba Holivuda. Upoznala je svog budućeg supruga, princa Renijea od Monaka, dok je snimala film iz 1955. godine, „Uhvatiti lopova“, na francuskoj rivijeri.

Profimedia
 

Dana 18. aprila 1956. udala se za princa Renijea na ceremoniji nazvanoj „venčanje veka“, nakon čega se povukla iz glume.

Niko sa sigurnošću ne zna istinu o zajedničkom životu Grejs Keli i princa Renijea, ali postoje tračevi da je u njihovom braku bilo neslaganja. Mnogi veruju da je princ Renije prisilio Keli da napusti glumu, budući da ona sama nikada tako nešto nije nagoveštavala.

Princeza Dajana/Profimedia
 

Dvadeset pet godina nakon što je Grejs Keli postala deo kraljevske porodice, još jedan „autsajder“ se infiltrirao u unutrašnjost druge monarhije. U martu 1981. Grejs Keli je upoznala tada 19-godišnju Dajanu Spenser na muzičkom recitalu u Goldsmits holu u Londonu. Ovo je bio prvi zvanični kraljevski izlazak Dajane i Čarlsa otkako su objavili veridbu.

Veče se ispostavilo kao katastrofa za Dajanu. Nosila je crnu Emanuel haljinu koja je privukla ogromnu pažnju javnosti jer je britanska kraljevska porodica obično rezervisala crnu odeću za sahrane.

Profimedia
 

Štampa je prokomentarisala i izrez njene haljine, pitajući se da li je to previše otkrivajuće za događaj na kojem je bila i Grejs Keli.

Dajana se kasnije prisetila da je u početku mislila da je „crna najpametnija boja koju ste mogli nositi na javnom događaju sa 19 godina“.

„Veče je ispalo katastrofalno, nisam znala da li tašna treba da bude u levoj ili desnoj ruci. Bila sam zaista prestravljena“, ispričala je ona kasnije.

Prema Endru Mortonu, Dajaninom zvaničnom biografu, Dajana se oduvek divila Grejs Keli. Te večeri, kada je imala priliku da je upozna, Dajana je primetila „kako je divna i spokojna, ali i uznemirena“.

Profimedia
 

U jednom trenutku kada su ostale same, Dajana se požalila Grejs kako se teško nosi sa publicitetom, osećajem izolovanosti i strahovima za budućnost. Nakon što je čula šta Dajana ima da kaže, Grejs Keli je u šali odgovorila: „Ne brini. Biće mnogo gore.”

Profimedia
 

Tako je i bilo, kraljevski život i dužnosti su s vremenom postajali za Dajanu sve teži.

Osamnaest meseci nakon što su se upoznale, princeza Grejs stradala je u strašnoj saobraćajnoj nesreći nakon što je doživela moždani udar tokom vožnje. Imala je samo 52 godine kada je preminula. Princeza Dajana prisustvovala je sahrani Grejs Keli, jer je osećala zahvalnosti prema ženi koja je bila tako ljubazna prema njoj tokom njenog prvog traumatičnog javnog pojavljivanja.

Niko nije mogao da zamisli da će i princeza Dajana poginuti u saobraćajnoj nesreći 15 godina nakon smrti Grejs Keli.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike