Pravila vaspitanja dece koja je princeza Dajana prekršila

19.01.2021

13:30 >> 13:53

0

Ja sam samo majka koja je tu da pomogne, često je govorila

Pravila vaspitanja dece koja je princeza Dajana prekršila
Copyright Profimedia

Princeza Dajana će ostati upamćena kao član kraljevske porodice koji se nije pridržavao uštogljenih pravila. Kršila ih je malo-pomalo, uvodila nove načine ponašanja, što umnogome olakšava njenim sinovima i snajama da danas vaspitavaju svoju decu.

Princeza Dajana je prekinula kraljevsku tradiciju porođaja u kući. Princa Vilijama je rodila u bolnici „St. Meri” u Londonu. Tokom drugog porođaja, sa princem Harijem, odlučila je da ne uzima nikakve lekove protiv bolova.

Opšte je poznato da je Dajana najviše volela da bude majka, a njen pokojni otac Džon Spenser je izjavio u jednom intervjuu da je oduvek volela bebe i decu. Dok su drugi članovi kraljevske porodice bili usmereni na dužnosti i posao, ona je na prvo mesto stavljala svoju decu.

Profimedia

Po pravilima koja vladaju u Bakingemskoj palati, nije poželjno javno pokazivati naklonost i ljubav. Ali princeza na to nije obraćala pažnju i uvek je svoju decu grlila. Ljubav prema deci je pokazivala svakodnevno, a naterala je i druge da to osete. Uvek kad bi razgovarala sa decom, ne samo sa svojom, čučnula bi, kako bi bila u istom nivou sa njihovim očima.

Svoje sinove je poslala u školu, pa je tako princ Vilijam postao prvi naslednik krune koji nije stekao obrazovanje kod kuće. Tu se najviše vidi njena želja da se mladi kraljevići ne razlikuju od druge dece. Kraljevsko osoblje tvrdi da ih je vodila u bioskop, stajala sa njima u redu za „Mekdonalds”, vodila ih u zabavne parkove i skakala sa njima po krevetu u pidžami.

Profimedia

Svoju decu je vodila na službena putovanja, što opet nije po pravilima kraljevske porodice. Na turneju po Australiji i Novom Zelandu je povela tada devetomesečnog Vilijama. Njeni sinovi to isto sada čine sa svojom decom.

Nije volela da je zovu ikonom i često je govorila:

– Ja sam samo majka koja je tu da pomogne.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike