Betmen je spasao svet, ali ne i svoju kuću

05.01.2022

10:00

0

Autor: 24sedam

Zidana za Rotšilde, danas u fazi raspada

Betmen je spasao svet, ali ne i svoju kuću
profimedia-0162305674 - Copyright Profimedia

Vila koja se koristila za snimanje filmova o Betmenu danas je napuštena i potrebno je na desetine miliona funti da bi joj se vratio stari sjaj kojim je publiku ostavljala bez daha jer je bila dom dostojan jednog superheroja.

Mentmore Towers izgrađen je između 1852. i 1854. za bogatu porodicu Rotšild, a prostrani letnjikovac korišćen je kao mesto snimanja hit filmova kao što su "Batman Begins" ili "The Mummy Returns".

Međutim, nakon što je propao dogovor o pretvaranju vile u hotel, zamak je ostao napušten. Krov tog zdanja prokišnjava, a neki delovi su se urušili.

Profimedia
 

Ovaj objekat se nalazi u registru engleske kulturne baštine koja je u opasnosti. Njegovo stanje se opisuje kao loše, sa tendencijom daljeg propadanja.

Jedino je glavna dvorana sačuvala stari sjaj. Stručnjaci objašnjavaju da je vila u jako lošem stanju i da njena obnova iziskuje velika novčana sredstva.

Bilo bi lepo da ovo zdanje preuzme neki moderni Brus Vejn koji će vilu iz koje je Betmen polazio u sve svoje akcije spasti od daljeg propadanja, a to bi bilo delo jednog superheroja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike