Za virtuelne sastanke koristite virtuelnu šminku!

21.11.2020

13:30 >> 10:16

0

Francuska kozmetička kuća ponudila je filtere sa kojima ćete mnogo bolje izgledati na ekranu!

Za virtuelne sastanke koristite virtuelnu šminku!
Copyright Pixabay

Od početka ove godine, kada je u naše živote ušao virus korone i okrenuo nas naglavačke, mnoge stvari su se promenile: uglavnom ne izlazimo iz pidžame jer radimo od kuće, ne idemo u pozorište, bioskope, na koncerte…Samim tim su nam smanjeni troškovi: ne kupujemo garderobu, ne moramo lepo da mirišemo ili da budemo dobro našminkani.

Sve što radimo događa se u virtuelnom svetu, pa tako i sastanci. Možete ih voditi iz svoje spavaće sobe ili kuhinje. I najveća briga nam je bila da se ne vidi krš i lom iza naših leđa ili da nam deca ne ulete u „kadar“ baš u momentu kad pričamo sa šefom ili klijentom.

Pixabay

Ali, ipak, nakon nekoliko meseci provedenih u pidžami, bez želje za češljanjem i šminkom, mnogi su poželeli da na video sastancima izgledaju malo bolje.

Krenuli su od garderobe, a onda su potražene i bolje video kamere. Jedna kozmetička kuća se dosetila da ponudi “pandemijski mejk ap”, odnosno “virtualni mejk up” koji bi trebalo da zameni klasično šminkanje. Barem kad su virtualne konferencije u pitanju.

Pixabay

Francuska kozmetička kuća L’Oreal najavila je liniju filtera koji koriste takozvanu „proširenu stvarnost“ i koje zovu „virtuelni mejk up“. Vidljivi su samo na ekranu i cilj im je da omoguće lepši i bolji izgled.

Filtri “Signjačur Fejs” mogu da uklone tragove umora sa lica i bore. Uz pomoć njega možete imati veštačke trepavice, karmin i senku za oči.

Prvi set filtera je trenutno besplatan i dostupan je na Instagramu, Snapchatu, Snap kameri i Google Duo. Verovatno svaki naredni neće biti besplatan jer profit je na prvom mestu.

Pročitajte i ovo:

Video-igra koja kao vakcina štiti od lažnih vesti

Bračni par iz Litvanije pravi čarape od plastičnih boca iz okeana

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike