Međunarodna svemirska stanica će do 2024.godine dobiti luksuzni hotel

16.01.2021

18:00 >> 00:44

0

Kartu je već rezervisao Tom Kruz

Međunarodna svemirska stanica će do 2024.godine dobiti luksuzni hotel
Copyright Profimedia

Tokom 2024.godine trebalo bi da bude završen luksuzan hotel na Međunarodnoj svemirskoj stanici tako da bi već tad mogli da stignu prvi turisti. Prevoz bi im omogućila SpaceX, dok bi ih druga privatna kompanija mogla smjestiti u orbiti.

Axiom Space su osnovali bivši NASA čelnici sa projekta Međunarodne svemirske stanice, među kojima je i bivši direktor u NASA Majkl Sufredini. Kompanija se već sada bavi planiranjem i izradom novog svemirskog modula koji bi se priključio stanici i bio luksuzna jedinica za smeštaj turista.

Profimedia

Posle uspešno završene faze u 2024.godini, naredne četiri godine su predviđene za nadogradnju hotela. Jedan deo nadogradnje bi se odnosio na obavljanje raznih eksperimenata, dok bi drugi bio panoramska platforma za posmatranje Zemlje i svemira. Axiom Space bi trebalo da za ovaj projekat luksuznog hotela AxStation izdvoji oko dve milijarde dolara.

Prema nekim glasinama, karta za prevoz i smeštaj u ovom luksuznom hotelu se već prodaju po ceni od 55 miliona dolara. Kažu da je jednu rezervisao glumac Tom Kruz koji će kao i svi drugi svemirski turisti morati da prođe specijalni trening u trajanju od 15 nedelja.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike