Postoji Ajfon bez kamere, a koriste ga samo odabrani! (FOTO)

19.06.2024

20:37

0

Modeli Iphone bez kamere koriste se u vojsci

Postoji Ajfon bez kamere, a koriste ga samo odabrani! (FOTO)
Copyright Profimedia

Na društvenoj mreži Reddit objavljena je fotografija starijeg modela mobilnog telefona Iphone i to bez zadnje kamere. 

Autor objave pojašnjava da je vlasnik tog neobičnog IPhone njegov prijatelj zaposlen u nuklearnoj elektrani, gde su kamere strogo zabranjene, prenosi Digital Trends.

Komentari ispod ove objave otkrili su da se modeli Iphone bez kamere koriste u vojsci, a neki su tvrdili da je Apple povremeno imao naviku da prodaje modifikovane verzije bez kamere određenim vladinim institucijama.

U raspravama na Reddit-u je naglašeno da se iz uređaja uglavnom uklanjaju ne samo fizički delovi kamere već i prateći softver i hardver, čime se onemogućava naknadna instalacija kamere.

Komentatori na Reddit-u takođe su podelili informacije o nabavci setova za uklanjanje kamera s Iphone, kao i gde se mogu kupiti već modifikovani telefoni. Pomenuli su kompaniju NonCam koja nudi setove za modifikaciju starih IPhone modela, uključujući Iphone SE, Iphone 8 i Iphone 5S, po ceni od 250 dolara (oko 230 evra).

Takođe, ta kompanija prodaje unapred modifikovane verzije za više od 1.000 dolara (oko 930 evra). 

Na svojoj veb stranici navode da su među njihovim klijentima pripadnici vojske, radnici u naftnoj i industriji gasa, kao i zaposleni u obrazovnom sektoru, prenosi Index.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike