Kad se milijarder otvori: Mask deli besplatne premijum naloge na mreži X, a dovoljno je da se ispune sledeći kriterijumi

28.03.2024

16:42

0

Autor: K. O.

Evo šta korisnici koji ispunjavaju kriterijume mogu da očekuju

Kad se milijarder otvori: Mask deli besplatne premijum naloge na mreži X, a dovoljno je da se ispune sledeći kriterijumi
Copyright Profimedia

Ako ste ljubitelj i verni korisnik mreže X za vas stižu lepe vesti. Čelni čovek kompanije Ilon Mask danas je najavio da će od sada neki X (bivši Twitter) korisnici dobiti pristup X Premium funkcijama. I to bez potrebe da ih plaćaju.

Besplatan pristup će se automatski primenjivati na naloge, prema njegovoj objavi, ali samo ako ispunjavaju određene minimalne pragove.

Neki korisnici će takođe dobiti besplatan pristup Premium+ funkcijama, što je viši nivo od običnog Premium-a, uključujući pristup stvarima kao što je manje restriktivan AI chatbot Grok i nedostatak reklama.

E, sada koji su razlozi za ovaj napad darežljivosti nije objašnjeno. Svakako će sve biti značajno jasnije u narednim nedeljema jer Ilon Mask ima istoriju objavljivanja novih planova i promena na X-u, samo da bi oni kasnije bili dorađeni ili uklonjeni.

Ipak, vesti mogu biti dovoljne da neke korisnike vrate na platformu, jer će im ispunjavanje minimalnog broja pretplatnika dati nekada željenu plavu verifikovanu kvačicu bez plaćanja. Ovo ne bi bio prvi put da neki ljudi dobijaju plavi ček besplatno — u jednom trenutku, X ga je primenjivao na neke naloge slavnih bez pitanja.

Profimedia
 

Koji su kriterijumi za X Premium i Premium+

Prema Masku, nalozima koji imaju najmanje 2.500 verifikovanih pretplatnika biće odobren pristup X Premium-u čak i ako se nisu registrovali. Međutim, da biste dobili besplatan pristup Premium+ funkcijama, moraćete da imate najmanje 5.000 verifikovanih pratilaca.

A šta će biti sa ljudima koji su blizu ovog praga, ali ga još nisu prekoračili, ostaje da se vidi. 

Šta korisnici koji ispunjavaju kriterijume mogu da očekuju?

 

 

Dok „osnovnim“ X korisnicima daje pristup onome što kompanija naziva „osnovnim“ premijum funkcijama, uključujući mogućnost postavljanja prilagođenih ikona aplikacija i objavljivanja dužih poruka nego što je to bilo moguće tokom Twitter dana, Premium dodaje stvari kao što su podela prihoda, manje oglasa uopšte, i plavu kvačicu.

Premium+ pretplata ima najviše funkcija, međutim, one koje će se najviše svideti kreatorima i naprednim korisnicima. To uključuje pristup Groku (na primenljivim teritorijama), pristup vremenskoj liniji „Praćenje“ i uklanjanje reklama iz dela fida „Za vas“.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike