Koristi svaku priliku: Mask ismejava Metu usred globalnog pada Facebooka i Instagrama (FOTO)

06.03.2024

12:11

0

Mask, koji nije propustio priliku da se našali na račun Meta prekida

Koristi svaku priliku: Mask ismejava Metu usred globalnog pada Facebooka i Instagrama (FOTO)
Copyright Profimedia

Korisnici Facebooka, Instagrama i Threads-a, popularnih društvenih mreža koje drži tehnološki gigant Meta, doživeli su juče globalni prekid rada, ostavši izlogovani iz svojih naloga bez mogućnosti ponovnog pristupa.

Ovaj incident nije prošao neopaženo, a posebno zanimljiv komentar došao je od Ilona Maska, koji je na svojoj platformi X objavio sliku kojom se na duhovit način osvrnuo na situaciju, implicirajući pouzdanost svoje platforme u kontrastu sa problemima koje su imale Metine platforme.

Prema sajtu DownDetector, problemi su bili široko rasprostranjeni sa više od 500.000 prijava za Facebook i preko 50.000 za Instagram. Meta je brzo reagovao, saopštavajući da su upoznati sa problemima i da rade na njihovom rešavanju. "Radimo na tome da omogućimo ponovni pristup našim uslugama što je pre moguće," izjavio je portparol Mete, Endi Stoun.

Međutim, pažnju javnosti privukao je Ilon Mask, koji nije propustio priliku da se našali na račun Meta prekida. Maskova objava, u kojoj pingvin sa logom X-a postrojava pingvine sa logotipima Facebooka, Instagrama i Threads-a, propraćena je porukom: "Ako čitate ovu objavu, to je zato što naši serveri rade", što je jasno ukazalo na njegov stav o situaciji.

 

 

Korisnici u Srbiji bili su među onima koji su doživeli probleme sa logovanjem, što je dodatno pojačalo zabrinutost. Iako su servisi Mete brzo restaurirani, ostaje neodgovoreno pitanje šta je uzrokovalo ovaj globalni prekid.

Incident je ponovo istakao važnost pouzdanosti i sigurnosti u digitalnom svetu, stavljajući akcenat na to kako velike platforme upravljaju krizama i komuniciraju sa svojim korisnicima.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike