Sony objavio zanimljivu statistiku: Ovo su bile najpopularnije igre u prethodnoj godini

09.01.2024

17:08

0

Uvid u navike igrača donosi neka očekivana, ali i iznenađujuća otkrića

Sony objavio zanimljivu statistiku: Ovo su bile najpopularnije igre u prethodnoj godini
Ilustracija - Copyright Profimedia

Sony je nedavno objavio fascinantnu statistiku koja otkriva koje su video igre bile najpopularnije u toku 2023. godine. Ovaj uvid u navike igrača donosi neka očekivana, ali i iznenađujuća otkrića.

Bez većeg iznenađenja, igre poput "Fortnite" i "FIFA 23" našle su se među top tri naslova u većini zemalja, prateći ih u stopu "Call of Duty". Sony je pružio detaljan pregled najigranijih naslova za svaku zemlju, mada lista nije potpuna jer neke zemlje, uključujući Makedoniju i druge iz okruženja, nisu obuhvaćene.

"Fortnite", kao besplatna igra, dominira u većini regiona, što nije neobično. Međutim, iznenađenje predstavlja "FIFA 23", igra iz premium segmenta, koja se našla među top tri najigranijih igara u 19 od 24 analizirana tržišta.

Zanimljivo je da se preferencije igara razlikuju od regiona do regiona. Na primer, u SAD-u su najpopularnije igre bile "Fortnite", "Call of Duty", i "GTA V". U Japanu, pak, na vrhu su se našli "Apex Legends", "Genshin Impact" i "Fortnite". U Velikoj Britaniji, igrači su najviše voleli "Fortnite", "FIFA 23" i "Call of Duty".

RuR/Epic Games
 

Ova statistika ne samo da pruža uvid u trenutne trendove u svetu video igara, već i ukazuje na različite ukuse igrača širom sveta. Raznovrsnost i popularnost određenih igara u različitim delovima sveta pokazuje koliko je globalna gaming zajednica dinamična i raznolika.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike