Nikako ne guglajte ove pojmove, jer biste vrlo brzo mogli zažaliti što ste to učinili

30.12.2023

15:15

0

Autor: K. B.

Uvek je korisno biti svestan sadržaja koji se može pojaviti prilikom pretraživanja određenih pojmova, kako biste izbegli neprijatna iskustva

Nikako ne guglajte ove pojmove, jer biste vrlo brzo mogli zažaliti što ste to učinili
Copyright Profimedia

Pri pretraživanju na internetu, obično očekujemo da će Google pružiti odgovore na naša pitanja. Međutim, neki delovi interneta skrivaju informacije koje bismo radije izbegli. Sajt "It's Gone Viral" sastavio je intrigantnu listu pojmova koje je bolje ne guglati. Ovi pojmovi mogu dovesti do slika ili video-snimaka koji su potencijalno uznemirujući. Upoznajmo se s nekoliko izazovnih pojmova koji bi mogli izazvati neprijatna iskustva.

Larve

Larve su aktivne nerazvijene jedinke insekata, ali ukucavanje ovog pojma može dovesti do informacija o oralnoj mijazi. Ovo je zdravstveno stanje gde larve parazitiraju u ljudskim ustima, što može izazvati ozbiljne infekcije. Zbog toga, možda je bolje izbegavati traženje ovog pojma kako ne biste naišli na neugodne slike ili informacije.

"Degloving"

Iako bi se ovo moglo prevesti kao "skidanje rukavica", u medicinskom kontekstu to se odnosi na avulziju, gde se veliki delovi kože zajedno sa slojem mekog tkiva skidaju sa mišića. Pretraživanje ovog pojma može prikazati slike koje mogu biti uznemirujuće, stoga je pažljivost potrebna.

Profimedia
 

Krokodil

Kada tražite "krokodil," možete naići na slike koje prikazuju posledice upotrebe droge dezomorfina, poznate i kao "zombi droga". To je opioid koji može uzrokovati ozbiljne fizičke probleme kod korisnika, uključujući oštećenje kože.

"Fournier"

Ovaj pojam, iako obično francusko prezime, može se povezati sa stanjem poznatim kao "Fournierova gangrena," što je akutna nekrotična infekcija genitalnog područja. Prikazi ovog zdravstvenog stanja mogu biti uznemirujući, a bolest se brzo pogoršava, često s ozbiljnim posledicama.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike