Iphone 15 - najveći Apple-ov promašaj u istoriji? Kompanija potvrdila softversku grešku

30.09.2023

20:23

0

Iz kompanije su poručili da nikakvi bezbednosni problemi ne bi trebalo da spreče vlasnike iPhone 15 da koriste svoje uređaje dok čekaju ažuriranje

Iphone 15 - najveći Apple-ov promašaj u istoriji? Kompanija potvrdila softversku grešku
Copyright Tanjug/Jeff Chiu

Kompanija Apple saopštila je danas da je probleme sa pregrejavanjem njenih modela iPhone 15 izazvala softverska greška koja se pojavljuje tokom korišćenja aplikacija Instagram i Uber.

Ova američka kompanija iz Kupertina, u Kaliforniji, saopštila je da radi na ažuriranju sistema iOS17 koji pokreće aparate iPhone 15 kako bi se sprečilo da uređaji postanu neprijatno vrući tokom rada sa navedenim aplikacijama, prenosi AP.

Kompanija Instagram, u vlasništvu korporacije Meta Platforms, ranije ove nedelje izmenila je svoju aplikaciju za društvene medije kako bi sprečila pregrevanje uređaja iPhone 15.

Tanjug/Jeff Chiu
 

Uber i druge aplikacije kao što je video igrica Asphalt 9, još uvek su u procesu svojih ažuriranja, saopšteno je iz kompanije Apple, ali nije preciziran vremenski okvir kada će biti završene softverske korekcije.

Iz kompanije su poručili da nikakvi bezbednosni problemi ne bi trebalo da spreče vlasnike iPhone 15 da koriste svoje uređaje dok čekaju ažuriranje.

- Identifikovali smo nekoliko razloga koji mogu da dovedu do toga da se iPhone pregreje - navodi se u kratkom saopštenju Epla povodom pritužbi na pregrejavanje aparata iPhone 15.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike