Upozorenje za korisnike iPhone-a: Nepopularne promene na pomolu

13.08.2023

17:45

0

Autor: K. B.

Apple planira da implementira jedno od najznačajnijih ažuriranja za iPhone u poslednjih nekoliko godina putem iOS 17

Upozorenje za korisnike iPhone-a: Nepopularne promene na pomolu
Ilustracija - Copyright Freepik

Najnovije ažuriranje donosi niz poboljšanja, uključujući realno vremensku transkripciju govorne pošte, mogućnost izbora "kontaktnih postera" koji će se prikazivati prilikom pozivanja osoba sa iPhone-ima te preoblikovani korisnički interfejs.

Ipak, među korisnicima društvenih mreža izazvala je najviše pažnje vest o promeni lokacije ikone za prekid poziva. U beta verzijama iOS-a 17, Apple je odlučio da premešta ikonu "End call" na donji desni ugao ekrana, naspram dosadašnjeg smeštaja u sredini donje trećine ekrana. Ova promena naišla je na negodovanje korisnika, s obzirom na to da se mnogi boje da će se automatski navikavati na staru poziciju ikone.

Foto: Pixabay
 

Komentari korisnika su raznovrsni: "Već vidim sebe kako slučajno pritiskam staro mesto", "Biće potrebno meseci da se naviknem na ovo", "Ovo će mi sigurno zadavati probleme prilikom prekida poziva." Očekuje se da će iOS 17 biti dostupan tokom jeseni, nakon zvaničnog predstavljanja novih modela iPhone uređaja.

Ovo nije prvi put da je Apple reorganizovao korisnički interfejs tako da ključne komande budu bliže donjem delu ekrana, što je naročito uočljivo kako se ekrani uređaja povećavaju. Prethodno je 2012. godine unapredio Safari pregledač u beta verziji iOS 15 tako što je URL polje premestio na dno ekrana i promenio dizajn. Međutim, do finalne verzije koja je objavljena u septembru, Apple je izmenio dizajn kako bi se uskladio sa korisničkim povratnim informacijama, uklonio neke promene i omogućio korisnicima da URL polje vrate na vrh stranice.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike