Twitter radi na razvoju novih alata za objavljivanje dužih formi sadržaja

28.07.2023

16:16

0

Autor: K. O.

Kompanija i dalje radi na funkciji Notes, ali je rebrendira u Twitter Articles

Twitter radi na razvoju novih alata za objavljivanje dužih formi sadržaja
Copyright AP Photo/Matt Rourke

Stiže još novina od Elona Maska i Twittera. Nakon nekoliko ažuriranja ove godine, pretplatnici na Twitter Blue mogu tvitovati čak do 25.000 znakova.

Izvršni direktor Elon Musk je naizgled potvrdio da kompanija i dalje radi na funkciji Notes, ali je rebrendira u Twitter Articles.

U odgovoru na tvit u kome se navodi promena imena, Mask potvrđuje da će Articles biti mesto za objavljivanje dugačkih, složenih članaka sa mešovitim medijima. Zvanično najavljen prošle godine, Notes je predstavljen kao način da se duže piše na Twitter-u, a prvobitno je bio ograničen na odabrane korisnike u Kanadi, Gani, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Državama.

AP Photo/Michael Dwyer
 

Ukoliko želite da znate kako će to izgledati, možete pogledati na Twitter-ovom blogu. Članci, koji će biti odvojeni od glavne vremenske linije, oblast su u kojoj korisnici mogu da postavljaju sadržaj dugog oblika bez tipičnih ograničenja tvita.

Takođe, imaćete mogućnost da ugradite fotografije, video zapise i druge tvitove u članak. Korisnici mogu da dele članke u tvitovima, a objavljeni članci će se pojaviti na vašem Twitter profilu, piše PC Press.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike