Nema više skrivenih poziva na Viberu: Nova funkcija otkriva identitet nepoznatih pozivalaca

26.07.2023

09:23

0

Autor: 24sedam

Aktiviranjem ove mogućnosti, korisnici će moći da identifikuju pozivaoca, čak i ako poziv ne dolazi sa Vibera

Nema više skrivenih poziva na Viberu: Nova funkcija otkriva identitet nepoznatih pozivalaca
Rakuten Viber - Copyright Viber

Rakuten Viber, globalni lider u privatnoj i bezbednoj razmeni poruka i glasovnoj komunikaciji, najavljuje uvođenje nove funkcije "ID pozivaoca" ("Caller ID"), koja će omogućiti korisnicima identifikaciju pozivalaca sa nepoznatih brojeva i zaštitu od spem poziva.

Mnogi od nas su se susreli s dilemom da li da odgovore na poziv sa nepoznatog broja ili da ga zanemare. To bi mogao biti važan poziv od osobe koja nam je bitna, ali iz straha od spemovanja ili neželjenih poziva mnogi korisnici su bili oprezni i propustili važne pozive.

Sada, uz Viberovu novu funkciju "ID pozivaoca", korisnici će imati veći izbor i kontrolu nad načinom na koji komuniciraju sa nepoznatim brojevima. Aktiviranjem ove mogućnosti, korisnici će moći da identifikuju pozivaoca, čak i ako poziv ne dolazi sa Vibera. Kada stigne dolazeći poziv sa nepoznatog broja, na ekranu će se prikazati upozorenje o njegovom poreklu, zahvaljujući rezultatima prikupljenim od drugih korisnika koji su raportirali spem pozive i brojeve kompaniji Viber.

Ofir Ejal, generalni direktor kompanije "Rakuten Viber", istakao je važnost nove funkcije: "Izuzetno smo srećni što našim korisnicima putem ove funkcije pružamo dodatni nivo zaštite i informisanosti. 'ID pozivaoca' omogućava nam da se zaštitimo od spem poziva i unosi mir u našu svakodnevicu - čime našim korisnicima pružamo još jednu važnu polugu za kontrolisanje načina na koji komuniciraju."

Viber
 

Aktiviranje "ID pozivaoca" je jednostavno za postojeće korisnike Vibera koji koriste verziju 19.3.0 ili novije. Dovoljno je da otvore odeljak "Pozivi i poruke" unutar menija podešavanja na ekranu "Još" i prate uputstva za aktivaciju.

Ova nova funkcija je trenutno dostupna korisnicima Android uređaja u određenim zemljama, uključujući Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Albaniju, a planira se proširenje na još zemalja tokom narednih meseci.

Zahvaljujući novoj funkciji "ID pozivaoca", korisnici Vibera će imati veću kontrolu i sigurnost u komunikaciji sa nepoznatim brojevima, što će im omogućiti da ne propuste važne pozive i da se zaštite od neželjenih spem poziva. "Rakuten Viber" nastavlja da unapređuje svoju platformu kako bi korisnicima pružio najbolje moguće iskustvo u privatnoj i bezbednoj komunikaciji.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike