Da li je ovo ekran ili roletna? U čuvenoj kompaniji imaju odgovor na sve zahteve

23.05.2023

16:13

0

Autor: Z. A.

„Rollable Flex“ je „Samsungov“ ekran koji je moguće razvući poput roletne

Da li je ovo ekran ili roletna? U čuvenoj kompaniji imaju odgovor na sve zahteve
Copyright Samsunung Display

Južnokorejski div će ove nedelje u Los Anđelesu na konferenciji posvećenoj ekranima svih vrsta i oblika predstaviti svoj najnoviji proizvod izašao iz radionice „Samsung Display“.

„Samsung Display“ objavio je da je razvio novi ekran koji se može zamotati i odmotati poput svitka ili roletne.

„Rollable Flex“ visok je samo 49 milimetara, ali se može odmotati ukoso kako bi se proširio na čak 254,4 milimetra, stoji u objavi proizvođača ekrana.

Dok je u svom početnom obliku, može se koristiti kao monitor, a nakon što ga razvučete, može delovati kao prenosni uređaj sa ekranom poput tableta ili laptopa, dodali su iz „Samsung Displaya“.

Samsunung Display
 

„Rollable Flex“ jedan je od mnogih ekrana koje kompanija planira da izloži na SID „Display Weeku“ 2023, godišnjoj konferenciji industrije ekrana, koja se održava u Kongresnom centru Los Anđelesa od 23. do 25. maja.

Novi ekran namenjen je prenosnim uređajima u „Samsungu“ nazivaju „Sensor OLED“, a poseban je po tome što može prepoznati otiske prstiju korisnika bilo gde na sebi. Time se razlikuje od trenutno komercijalizovanih ekrana koji imaju senzore otiska prsta kao module pričvršćene u određenim područjima uređaja.

Na konferenciji će „Samsung Display“ takođe izložiti prethodno najavljene inovativne ekrane, kao što je „Flex Hybrid“, koji se može sklopiti i pomerati, te „Flex In & Out“, koji se može saviti na unutra i prema van za 360 stepeni.

„Samsung Display“ izložiće i svoj najnoviji 77-inčni model QD-OLED ekrana namenjen vrhunskim televizorima, a koji se može pohvaliti svetlinom od 2000 nita, donosi Zdnet.com.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike