Kako ući u svet gejminga i uz koju gejming opremu?

30.01.2023

12:22

0

Sedenje i igranje igrica danas je jedan od ozbiljnijih poslova na svetu, a praćenje poznatih igrača stvara ogromnu pomamu među mlađom publikom. Ali, gejming definitivno nije za svakoga.

Kako ući u svet gejminga i uz koju gejming opremu?
Ilustracija - Copyright https://pixabay.com/illustrations/gaming-pc-computer-colorful-art-7737628/

Zaljubljenost u igrice, konstantno napredovanje u prelaženju nivoa, dobavljanje gejming opreme, otkrivanje novih mogućnosti i veština, samo su jedan deo koji gejming nosi sa sobom, a da biste u svemu tome imali uspeha, bilo kao amater ili profesionalac, potrebna je ne samo ljubav i želja za igrom, već mnogo ulaganja, truda i vremena. Pitanje se često postavlja odakle početi?

Kako ući u svet gejminga?

Online platforme su prvi izbor kada govorimo o procesu igranja igrica, upoznavanju sa svim što je potrebno i započinjanjem svega od nule. Kada krenete od neke online platforme gde postoje vaši istomišljenici i zaljubljenici u igrice, otkrićete kakva gejming oprema je potrebna, šta je sve potrebno imati, da bi sve moglo neometano da se sprovede u delo. Ali, pored online platformi, tu su i mnoga dešavanja u kojima učestvuju gejmeri, dizajneri igrica, programeri, svi na jednom mestu. na taj način se možete povezati sa osobama sličnih i istih interesovanja, a u tome se često i krije tajna uspeha.

Povezivanje sa ekipom plus dobra gejming oprema daju rezultate, a šta je to što je jednom gejmeru od nje potrebno za uspehe?

Gejmerske tastature za savršene pokrete

Tastature za gejmere nisu klasične, niti isključivo potrebne zarad kucanja komandi, kao u svakodnevnom životu. U pitanju su tastature koje dizajnom, izgledom i funkcijama sežu mnogo iznad klasičnih.

Najpre, tu je anatomska prilagođenost tastature ruci i pokretima koji su prirodni u igri, tako da omogućavaju veću pokretljivost bez ikakavih neprijatnih položaja ruku. Dizajn je uglavnom takav da čini perfektan izgled, uz osvetljenje kompletne tastature tako da gejmer u svakom momentu jasno vidi koje komande pritiska, što utiče na brzinu reagovanja. Na kraju, uz neke druge periferne delove opreme, tastature su osnov svega, uz kompjuter svakako.

Slušalice za bolji doživljaj igre

O, da, slušalice će svakom gejmeru igru još približiti i dozvoliti mu da se u nju udubi 100%, da potpuno postane njen deo, a samim tim i da ostvari verovatno bolji rezultat. Ali, potrebne su i zbog još jednog razloga, a to su ukućani ili ostali gejmeri. Bilo da su žičane ili bluetooth, bitno je da svaki zvuk emituju vama, a ne i vašoj okolini.

Prenos virtuelnog u realno uz volan za PC

Nemamo ništa protiv kontrolera, kao i ni protiv tastature, jer se sve može koristiti u gejming svetu, ali poenta je u traženju najboljih performansi opreme, te najboljem doživljaju igre. Uz volan za PC je to moguće, budući da se na taj način spajaju realan i virtuelan svet.

Na prvom mestu, volan za PC vam omogućava da dobijete osećaj stvarne vožnje i stvarnog kretanja. Ako tome dodate još kvalitetnu gejmersku stolicu, tokom igre će virtuelni svet prevoladati stvarnošću koju

emituje. Naravno, pored svega toga kao samog osećaja, volan za PC i bilo koja druga vrsta kontrolera se ne mogu uporediti kada govorimo o kvalitetu i brzini u igri, a to je u gejmerskim vodama ono što je najvažnije. Volan za PC je odličan poklon za svakog gejmera, pa imajte i to kao važnu informaciju u nekom delu svoje memorije, jer nikad se ne zna...

Gejming je u razvoju već skoro dve decenije, kada govorimo o ozbiljnosti i nivoima koji su sada prisutni, ali će se razvoj i napredovanje tek osetiti u narednom periodu kada je u snažnom razvoju sve, od modeliranja, preko programiranja, pa sve do gejming opreme. Zajedničkim snagama stvaraju imperiju u virtuelnom svetu koja vredi mnogo i koja predstavlja ozbiljan teren za ulaganje i zaradu. Mislite o tom

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike