Google počinje testiranje AR naočara nove generacije

05.08.2022

09:11

0

Autor: M. J.

Iz Googla su najavili povratak svojih naočara sa proširenom realnošću

Google počinje testiranje AR naočara nove generacije
Screenshot_137 - Copyright Printskrin/youtube/ What'sRight Tech

Na I/O konferenciji u maju Google je predstavio novi par AR naočara sa proširenom realnošću, a sada počinje njihovo testiranje.

Printskrin/youtube/ What'sRight Tech
 

Razumevanje kako ovakvi uređaji mogu pomoći ljudima

Svi testovi koji će biti obavljeni rade se kako bi se došlo do boljeg razumevanja kako ovi uređaji mogu da pomognu ljudima u svakodnevnom životu. Testiranje će biti ograničeno na nekoliko desetina ljudi (zaposlenih u Googleu i pouzdanih). Prototipovi modela biće opremljeni kamerama, mikrofonima i ekranima u sočivu. Google koristi audio i vizuelni senzor za funkcije kao što su prevođenje, transkripcija i navigacija.

Printskrin/youtube/ What'sRight Tech
 

Međutim, funkcije će biti ograničene. Naočare neće snimati fotografije ili video-zapise, iako će Google koristiti slikovne podatke za prevođenje teksta i prikaz uputstava. Podaci će biti izbrisani nakon što se upisivanje podataka završi, osim ako će biti korišćeni za otklanjanje grešaka i analizu. U tom slučaju, Google će ukloniti osetljive informacije, kao što su lica i registarske tablice. Kompanija će izbrisati podatke o slikama koji se koriste u istraživačke svrhe nakon 30 dana.

 

Profimedia
 

Kompanija nije ostvarila uspeh sa Google Glassom kojem se nadala, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, i sada želi da ispravi stvari sa svojim AR naočarima sledeće generacije, tako da stvari idu sporo. Datum izlaska ovih naočara na tržište još uvek nije poznat.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike