Hotel za adrenalinske zavisnike: Do njega se stiže uz pomoć konopaca, a spava se u kapsuli u stenama (VIDEO)

23.09.2021

14:00 >> 14:51

0

Viseći hotel udaljen je samo 12 kilometara od Maču Pikčua

Hotel za adrenalinske zavisnike: Do njega se stiže uz pomoć konopaca, a spava se u kapsuli u stenama (VIDEO)
Copyright Printscreen

U regiji Kusko u Peruu nalazi se hotel “Natura vajd skajlodž”, za koji je potrebna velika hrabrost jer se sobe, nalik kapsulama, nalaze u stenama. Pored toga, biće vam potrebna dodatna spretnost kako biste stigli do svog smeštaja, odakle se pruža neverovatan pogled na dolinu i reku Urubamba.

Pročitajte i ovo:

Do njega posetioci stižu isključivo pomoću bezbednosnih konopaca. Strmim planinskim putem, via ferrata, svi posetioci moraju da se popnu na visinu od 400 metara.

Printscreen

Takozvani viseći hotel udaljen je samo 12 kilometara od Maču Pikčua, svetog grada Inka i verovatno najpoznatije turističke destinacije u Peruu. Posetioci su vreme provedeno u hotelu opisali kao jedinstvenu avanturu, a posebno im se svideo otvoreni krov jer su uveče mogli da posmatraju zvezde.

Loren Krigel iz Aljaske ističe da joj se gotovo sve dopalo u hotelu:

– Penjanje je bilo naporno. Ne plašim se visine, ali bilo je momenata kada sam bila iznenađena time koliko sam visoko. Hrana je bila sjajna. Sama kapsula je veoma udobna i dobro opremljena, ima čak i WC i lavabo. Zavese se tokom noći otvaraju, pa sam mogla da zaspim gledajući u zvezde.

Pročitajte i ovo:

“Kapsula-restoran” služi jela originalne peruanske kuhinje, a na ručak mogu da svrate i putnici koji nisu gosti hotela.

Neobičan smeštaj nudi avanturu i zaista jedinstveno iskustvo za sve putnike koji se ne plaše visine, a tokom odsedanja u blizini mogu da isprobaju i zip-lajn preko doline Urubamba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Euronews

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike