Mislite da su samo ljubazne, ali grdno se varate: Pozdravi stjuardesa pri ulazu u avion imaju skriveni motiv

01.06.2024

19:31

0

Autor: V. I.

Stjuardese imaju mnogo više uloga nego što se na prvi pogled može činiti

Mislite da su samo ljubazne, ali grdno se varate: Pozdravi stjuardesa pri ulazu u avion imaju skriveni motiv
Copyright Profimedia

Neke uobičajene stvari pri letenju avionom putnici sigurno i ne primećuju. Tako, recimo, dobrodošlica putnicima u avionu može izgledati kao ljubazan gest, ali postoji još jedan razlog zašto stjuardese pozdravljaju ljude. U video-snimku sa više od 6,2 miliona pregleda na TikToku, stjuardesa je nedavno otkrila da iza ljubaznog pozdrava na vratima aviona postoji skriveni motiv.

"Da li ste znali da vas stjuardesa ne pozdravlja samo iz ljubaznosti?" pitala je Ranija, stjuardesa mađarskog niskotarifnog prevoznika Wizz Air.

Pravi razlog pozdrava

Ranija je otkrila da je svrha njihovog pozdrava bila da "provere da li ste previše pijani ili bolesni da biste leteli", dodajući da je korisno i "da vide ko može da im pomogne u hitnim slučajevima".

U avio-industriji, članovi posade traže "sposobne putnike" koji bi potencijalno mogli da pomognu u evakuaciji i na svakom letu imaju svoje favorite.

 

@itsmekikooooo Did you know that?✈️🩷Also to see who could help us in an emergency🥳🤩✈️#fy #fyp #viral #fypageeeee #for #stewardess #cabincrewlife #flightattendant #foryoupage ♬ RUN THIS TOWN X GANGSTAS PARADISE - ALTÉGO

 

Provera putnika

Stjuardese obraćaju pažnju na one koji su potpuno drugačiji kako ne bi bili stavljeni na izlaznu liniju, gde bi nedostatak mobilnosti mogao da spreči evakuaciju - uključujući decu, stare i osobe sa fizičkim i mentalnim invaliditetom.

Nezvanični bezbednosni punkt

Takođe, stjuardese služe kao drugi "nezvanični bezbednosni punkt" po ulasku u avion. Proveravaju da li ima sumnjivih torbi ili neobičnog ponašanja putnika.

Šta još stjuardese proveravaju

Osim procene putnika na osnovu fizičkog izgleda, stjuardese takođe obraćaju pažnju na druge signale. Na primer, putnici koji izgledaju previše nervozni ili nelagodno mogu biti dodatno provereni. Osobe koje izgledaju kao da kriju nešto ili su previše povučene takođe mogu biti pod stalnim diskretnim nadzorom.

Profimedia
 

 

Tajni trikovi i obuka stjuardesa

Stjuardese prolaze kroz specifične obuke koje im pomažu da brzo procene situaciju i identifikuju potencijalne probleme. Ove obuke uključuju prepoznavanje neverbalnih znakova, razumevanje ljudske psihologije i obuku za hitne situacije. Njihova uloga nije samo da služe putnicima, već i da obezbede sigurnost svih u avionu.

Zašto je ovo važno?

Pozdravljanje putnika na ulasku u avion može izgledati kao jednostavna formalnost, ali u stvarnosti, to je ključni deo bezbednosnih procedura. Stjuardese su prva linija odbrane protiv potencijalnih pretnji i problema. Njihova sposobnost da prepoznaju neobične situacije može biti od presudne važnosti u hitnim slučajevima.

Komentari sa TikToka

Korisnici TikToka su bili oduševljeni otkrićem stjuardese. Mnogi su komentarisali kako nikada nisu razmišljali o pozdravu na taj način i kako sada imaju novo poštovanje prema stjuardesama. Neki su podelili svoja iskustva, pričajući kako su se osećali sigurnije znajući da stjuardese pažljivo prate sve putnike.

  • "Nikad nisam razmišljao o tome na ovaj način. Sada imam potpuno novo poštovanje prema stjuardesama!" - napisao je jedan korisnik.
  • "Ovo je fascinantno! Sada ću obraćati više pažnje na pozdrave kad uđem u avion." - dodao je drugi.
  • "Sjajno je znati da postoji dodatna sigurnosna mera koja nas štiti." - komentarisala je jedna žena.

Njihov pozdrav na ulasku u avion nije samo gest ljubaznosti, već deo ključnih bezbednosnih procedura. Sledeći put kada budete ulazili u avion i dobijete srdačan pozdrav od stjuardese, setite se da iza tog pozdrava stoji mnogo više nego što se čini, prenosi NY Post.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike