Povoljna ponuda na grčkom ostrvu: Ručak za osam, a ležaljka samo tri evra

20.05.2024

19:14

0

Autor: K. B.

Turisti koji planiraju letovanje na najvećem grčkom ostrvu često su znatiželjni u vezi sa cenama hrane, pića, usluga i izleta na Kritu

Povoljna ponuda na grčkom ostrvu: Ručak za osam, a ležaljka samo tri evra
Copyright Profimedia

Jedno od omiljenih odredišta srpskih turista je definitivno Krit, za koji većina smatra da nije preskup i da pruža odličnu vrednost za uloženi novac, u poređenju sa nekim drugim destinacijama u Grčkoj.

Cene trajekta za Krit su takođe važne za putnike. Najisplativiji način da stignete na Krit je putovanje brodom ili trajektom. Sedište na brodu iz Atine za Krit košta oko 30-40 evra po osobi. Trajekti su obično veliki i opremljeni neophodnim sadržajima kao što su restorani, kafići i palube za uživanje u pogledu.

Profimedia
 

Kada putujete avionom, različiti faktori mogu uticati na cenu, uključujući sezonsko doba i vreme rezervacije karte. Na primer, putovanje iz Beograda čarter letom može koštati oko 180 evra.

Kada je reč o obilasku Krita, autobus je jedna od najboljih opcija. Autobusi pokrivaju gotovo sve oblasti ostrva po pristupačnim cenama, varirajući u zavisnosti od destinacije. Iznajmljivanje automobila je takođe popularna opcija, pri čemu cene variraju od oko 30 evra dnevno za standardni ekonomični automobil.

 

 

Kada je smeštaj u pitanju, Krit nudi raznolike opcije, od hotela do apartmana i vila, sa cenama koje se kreću u zavisnosti od lokacije i vrste smeštaja.

Kada je reč o hrani, Krit je poznat po svojoj ukusnoj kuhinji, a cene hrane u tavernama mogu biti pristupačne, posebno ako jedete u mestima gde jedu lokalci. Uživanje u lokalnoj uličnoj hrani takođe može biti ekonomično i ukusno iskustvo za putnike.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike