Koga hoteli stavljaju na "crne liste" i zašto?

31.07.2021

09:30 >> 09:33

0

Iz hotela možete da iznesete sapun ili olovku ali neke stvari nemojte nikako

Koga hoteli stavljaju na "crne liste" i zašto?
Copyright Pixabay

Hotelske sobe su opremljene mnogim stvarima kako bi se boravak gostiju učinio što udobnijim. Ali gosti često, umesto da ih koriste dok su u hotelu, požele da ih ponesu sa sobom, kao suvenir.

Pročitajte i ovo:

Uglavnom svako kupatilo ima sapun, šampon a poneki svojim gostima ostavljaju i balzam, tufere, kape za tuširanje, štapiće za uši…Sve su to potrošne stvari i računa se da će prosečnom gostu sigurno biti potrebne tokom boravka u hotelu.

Ali gosti pri povratku kući spakuju i ove male bočice u svoju putnu torbu i to im niko iz hotela neće zameriti, niti će zbog toga biti kažnjeni, ali nemojte misliti da to hotelsko osoblje odobrava.

Pixabay

Neće vam zameriti ni ako uzmete neke sitnica poput upaljača, hemijskih olovki, kesica šećara ili blokčića sa logom hotela jer je to na neki način reklama za ugostiteljski objekat. Praktično, vi ćete korišćenjem tih stvari reklamirati hotel u kome ste boravili.

Goste hotela ponekad čekaju i pokloni dobrodošlice kao što su šampanjac ili vino i njih slobodno mogu da otvore i popiju.

Ali osoblje će se jako naljutiti ako odnesete posteljinu ili peškire jer je cilj hotela da pripremi savršeno urednu i čistu sobu za sledećeg gosta. Uzimanje ovih potrepština njima znatno otežava posao.

Prema pisanju britanskog Telegrafa, u jednom istraživanju je čak 68% ljudi priznalo da kradu posteljinu i peškire iz hotelskih soba. Isto važi i za ogrtače, pepeljare i vešalice koje gosti rado odnose.

Pročitajte i ovo:

Zato sada sve više hotela primenjuje tehnološke inovacije i na ove predmete postavlja elektronske oznake kako bi mogao da im uđe u trag i nađe “pozajmljivača”. U Japanu je jedan par upravo tako uhapšen jer je ukrao ogrtač i pepeljaru.

Pored toga, hoteli pribegavaju pravljenju “crnih lista” na kojima se nalaze gosti koji kradu predmete ili bacaju smeće po hotelskoj sobi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike