TOP 7 destinacija za 2024: Veštačka inteligencija prognozirala najpopularnija mesta za putovanja (FOTO)

19.01.2024

19:27

0

Autor: V. I.

Prvo mesto nikad ne biste pogodili

TOP 7 destinacija za 2024: Veštačka inteligencija prognozirala najpopularnija mesta za putovanja (FOTO)
Copyright Profimedia

U digitalnom dobu, tehnologija veštačke inteligencije (AI) igra sve važniju ulogu u oblikovanju turističke industrije. AI alati su postali neophodni u predviđanju trendova putovanja, omogućavajući turističkim agencijama, hotelima i drugim učesnicima u industriji da razumeju i predvide želje i potrebe savremenih putnika.

AI algoritmi obrađuju milione podataka, uključujući pretrage na internetu, rezervacije, recenzije, društvene medije i druge online interakcije, kako bi identifikovali obrasce i trendove koji utiču na odluke turista. 

Stranica Mabrian Technologies je uz pomoć veštačke inteligencije analizirala veliku količinu podataka, uključujući upite i pretrage turista na internetu, ne bi li saznala koje će evropske destinacije biti najtraženije među turistima. Na osnovu ovih analiza, AI predviđa da će u 2024. turisti u Evropi sve više tražiti destinacije koje nude aktivnosti i iskustva koja se razlikuju od uobičajenih kulturno-istorijskih sadržaja ili plaža. Ovaj trend odražava rastući interes za personalizovanim iskustvima i potragom za novim, manje poznatim destinacijama koje nude jedinstvene doživljaje.

Ovo su TOP 7 destinacija, koje će, prema predviđanjima veštačke inteligencije, biti najpopularnije u godini pred nama:

1. Pijemont, Italija

Pijemont se ističe kao najpopularnija destinacija zbog svoje jedinstvene kombinacije kulture, prirode i gastronomije. Ovaj region nudi čarobne pejzaže Alpa, bogatu istoriju, i uzbudljive kulinarske doživljaje, sa vinogradima i tartufima kao posebnim atrakcijama.

Profimedia
 

2. Nuvel-Akiten, Francuska

Poznat po svojim vinogradima i pitoresknim prirodnim lepotama, Nuvel-Akiten zauzima drugo mesto. Region je omiljen zbog blagih brda, mirne prirode, vinograda, te pruža izvanredno iskustvo hedonizma i opuštanja.

Profimedia
 

3. Istočna Engleska, Velika Britanija

Treće mesto pripada Istočnoj Engleskoj, koja nudi savršen balans između kulture i prirode. Sa prestižnim univerzitetskim gradom Kembridžom i mirnim vodotokovima Norfolk Broadsa, ova regija nudi lako dostupne atrakcije iz Londona.

 

 

4. Južni Pirineji 

Occitanie je jedan od najvećih regiona u Francuskoj, poznat po svojoj bogatoj istoriji, kulturi i raznolikom pejzažu. Region se prostire od Mediteranskog mora do Pirineja, obuhvatajući prelepe plaže, planinske predele i bujne doline. Ovde se nalazi i grad Tuluz, poznat kao "Pink City" zbog svojih karakterističnih zgrada od ružičastog kamena. Region je takođe poznat po svojim kulinarskim specijalitetima, uključujući Cassoulet, tradicionalno jelo od pasulja i mesa. Occitanie je takođe dom nekoliko mesta sa Uneskove liste svetske baštine, uključujući srednjovekovni grad Carcassonne. Kultura regije je duboko ukorenjena u okcitanskom jeziku i tradiciji, što dodatno doprinosi njegovom jedinstvenom identitetu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TripKraft (@tripkraft)

 

5. Kampanija, Italija

Kampanija, poznata po živopisnim obalama i istorijskim lokalitetima, privlači putnike kombinacijom prirodne lepote i kulturnog bogatstva. Ova slikovita regija u južnoj Italiji, najpoznatija je po svojoj dramatičnoj obali, predivnom zalivu Napulja i drevnim ruševinama Pompeja i Herkulaneuma. Regija obiluje prirodnim lepotama, od dramatičnih pejzaža Amalfijske obale do bujnih polja i vulkana Vezuva. Kampanija je takođe poznata po svojoj bogatoj gastronomiji, uključujući izvornu pizzu Napoletanu i raznolika lokalna vina, što je čini nezaobilaznim odredištem za ljubitelje hrane.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Italy in US (@italyinus)

 

6. Severna Rajna-Vestfalija, Nemačka

Sa svojim bajkovitim dvorcima i kulturnim bogatstvom, Severna Rajna-Vestfalija zauzima šesto mesto na listi. Region je poznat po svojoj istoriji i arhitekturi, što ga čini atraktivnim za ljubitelje kulture. Takođe, poznata je po svojim bogatim kulturnim događajima i festivalima, kao što su poznati karnevali u Kelnu i Diseldorfu, koji privlače posetioce iz celog sveta.

 

 

7. Lombardija, Italija

Lombardija, u srcu severne Italije, nudi dinamične gradove kao što je Milano, centar mode i dizajna, kao i jezera Komo i Garda, idealna za mir i relaksaciju, te dramatične Alpe. Bogata istorijskai kulturna baština Lombardije vidljiva je u njenim brojnim muzejima, umetničkim galerijama i arhitektonskim čudima, kao što je čuvena milanska katedrala Duomo.

 

Na osmom mestu je Emilija Romanja u Italiji, devetom Hamburg u Nemačkoj, a deseto mesto je zauzeo predivni Lisabon.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike