Otkrijte gde je noćni provod najpristupačniji: Gradovi širom sveta sa najnižim cenama zabave

07.01.2024

19:20

0

Autor: K. B.

Ako tražite pristupačan, ali uzbudljiv noćni provod, ove destinacije mogu biti savršen izbor za vas u 2024. godini.

Otkrijte gde je noćni provod najpristupačniji: Gradovi širom sveta sa najnižim cenama zabave
Ilustracija - Copyright Pexels

Noćni izlazak u evropskim prestonicama i svetskim destinacijama može značiti ozbiljan udar na vaš novčanik, ali prema istraživanju turističke agencije Ski Vertigo, postoji nekoliko gradova koji nude pristupačan večernji provod. Istraživanje je koristilo zanimljivu metriku koja obuhvata cene tri piva, 5 kilometara vožnje taksijem i obroka u McDonald'su u 183 velika grada kako bi identifikovali najisplativije destinacije.

Na vrhu liste je Gvangdžou, grad poznat po svojoj istoriji kao glavna polazna tačka za Put svile i glavna kineska trgovačka luka. Ovde možete uživati u noćnom provodu, uključujući tri piva, putovanje taksijem i obrok u McDonald'su za samo 8,52 evra. Kina se još tri puta pojavljuje na istoj listi, pri čemu su Šenžen i Peking takođe među prvih 10.

Pexels
 

Indijski gradovi takođe se ističu u pristupačnom noćnom životu. Gurgaon, grad jugozapadno od Nju Delhija, zauzima drugo mesto sa prosečnim troškom od 9,44 evra, dok su Koimbatore i Kalkuta na četvrtom i petom mestu. Na trećem mestu nalazi se Aleksandrija u Egiptu sa potrošnjom od 9,53 evra.

Ostale destinacije koje se ističu među deset najjeftinijih za noćni život u 2024. godini uključuju Ho Ši Min u Vijetnamu (10,04€), Šenžen u Kini (10,32€), Tunis u Tunisu (10,42€), Peking u Kini (10,71€) i Džakartu u Indoneziji (11€).

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike