Fotografija sa Antarktika ostavlja bez reči: Ručak na minus 64 stepena šokirao svet (FOTO)

05.01.2024

20:13

0

Autor: K. B.

Fotograf Džef Kaps, stanovnik Antarktika, podelio je intrigantnu sliku svog ručka snimljenu na neverovatnih -64 stepena Celzijusa

Fotografija sa Antarktika ostavlja bez reči: Ručak na minus 64 stepena šokirao svet (FOTO)
Copyright Profimedia

Na fotografiji su potpuno zaleđene nudle i gazirani sok, stvarajući jedinstven prizor u ekstremnim uslovima. Kada je jedna od pratiteljki na Instagramu postavila pitanje o tome da li su nudle zaista ovako zaleđene, Džef je odgovorio da ih ništa ne održava sem leda, iako je napomenuo da je bilo potrebno malo truda da bi izgledale tako estetski.

 

 

Džef redovno deli uzbudljive detalje svog života na Antarktiku, otkrivajući nedavno da, iako nemaju vatromet, koriste ekstremne hladnoće kako bi stvarali impresivne prizore. Antarktik, gotovo u potpunosti prekriven ledom, poznat je po ekstremno niskim temperaturama, koje su ranije merene čak do -89 stepeni Celzijusa.

U novembru prethodne godine, kompanija "Norse Atlantic Airways" zabeležila se u istoriji kao prva avio-kompanija koja je koristila avion "boing 787 drimlajner" za sletanje na Antarktik. Norveški polarni institut potvrdio je da je ovo bio najveći putnički avion koji je ikada sleteo na to područje, koristeći pistu dugu tri kilometra i široku 60 metara.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike