Singapur razmatra uvođenje leta za nigde

19.09.2020

20:00 >> 13:48

0

Autor: S.K.

Singapur razmatra uvođenje leta za nigde
Copyright Pixabay
Tako je jedna avio-kompanija iz Singapura došla na ideju da ponudi “let za nigde”. To znači da će putnici poleteti i sleteti na isto mesto kako bi na taj način bila umanjena čežnja za putovanjima, ali i smanjene ekonomske poteškoće. Ukoliko se nastavi realizacija ove ideje, “letovi za nigde” s aerodroma Singapur Čangi mogli bi početi narednog meseca, iako kompanija Singapur Erlajns kaže da ti planovi još nisu potvrđeni. Za sada, cena ovog leta još nije određena.
Takvi letovi mogli bi se smatrati jednom vrstom pomoći nacionalnom avio-prevozniku da se izbori tokom godine s rekordnim gubicima koji su izazvani pandemijom, a s druge strane, stanovnicima omogućavaju priliku da napuste ovo područje na samo nekoliko sati.

Pixabay

Kompanija Singapur Erlajns je među najboljima na svetu ali se trenutno suočava sa velikm finansijskim teškoćama zbog pandemije. Većina od 5,7 miliona stanovnika Singapura nije mogla da putuje otkako je ova država zatvorila granice krajem marta.

Singapur Erlajns nije jedini koji razmišlja na ovaj način. Jedan ovakav “let za nigde” je realizovan u avgustu na Dan očeva. Kompanija Eva Ervejs sa Tajvana je ponudila let 5288, što na kineskom znači “Volim tatu”. Svih 309 sedišta aviona Erbas A330 “Helou Kiti” je vrlo brzo rasprodato. Avion je poletio s međunarodnog aerodroma Tajpei Tajvan, napravio krug oko Tajvana i malo kroz japanski vazdušni prostor pre nego što se nakon skoro tri sata vratio na aerodrom odakle je i poleteo. Za cenu leta između 150 i 180 evra, putnici su dobili i ručak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: klix.ba/CNBC

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike