24sedam na ludoj vožnji u čuvenom zabavnom parku: Holandski Efteling je pravi adrenalinski ispit (FOTO/VIDEO)

26.04.2023

20:14

0

Autor: A. B.

Roler kosteri, vožnje na vodi, pod vodom, brzina i opuštanje... Sve na jednom mestu u trećem najvećem zabavnom parku Evrope

24sedam na ludoj vožnji u čuvenom zabavnom parku: Holandski Efteling je pravi adrenalinski ispit (FOTO/VIDEO)
Copyright Pixabay

U Holandiji se nalazi jedan od najposećenijih zabavnih parkova u Evropi - Efteling. Ovaj park, koji je otvoren još davne 1952. godine, prostire se na 72 hektara i predstavlja pravo mesto za celodnevni provod i zabavu.

Nudi različite vrste atrakcija, namenjenih deci svih uzrasta, ali i odraslima koji vole avanturu i uzbuđenje. 

Park je podeljen u nekoliko delova, svaki sa svojim jedinstvenim temama. Jedan od najpoznatijih delova je "Fairy Tale Forest", u kome se posetioci upoznaju sa raznim bajkovitim likovima i pričama.

24sedam/Andrija Bulatović
 

Osim tog dela, u Eftelingu postoji i "Adventure Realm", koji nudi razne avanturističke atrakcije poput vožnje brodom kroz tunel i susreta sa zmajevima, kao i "Netherlands Realm", gde se mogu videti različite znamenitosti iz Holandije.

Jedna od najpopularnijih atrakcija u Eftelingu je vožnja dvema izuzetno brzim i uzbuđujućim montažnim roler kosterima - "Baron 1898" i "Python". 

Pored njih, vredi posetiti i atrakciju "Symbolica", koja predstavlja interaktivnu vožnju kroz srednjevekovni zamak.

Za one koji vole vodene atrakcije, Efteling nudi "Piraña", vožnju u gumenom čamcu koja prolazi kroz brzake i vodopade, kao i "Villa Volta", koja je osmišljena kao kuća koja se vrti u toku vožnje.

24sedam/Andrija Bulatović
 

Ukoliko želite da uživate u nešto mirnijim aktivnostima, u Eftelingu postoji i mirni deo parka, u kome se nalaze vrtovi i jezera.

Osim vožnji i atrakcija, Efteling ima i dosta drugih sadržaja. Postoje mnogi restorani i kafići u parku, gde možete uživati u hrani i piću. Takođe postoje i mnoge prodavnice koje nude razne suvenire, igračke i predmete vezane za teme parka.

24sedam/Andrija Bulatović
 

Efteling se takođe ponosi mnogim događajima i predstavama tokom godine. Najpopularniji među njima su "Winter Efteling" (Zimski Efteling) i "Summer Efteling" (Ljetni Efteling). Tokom zimskog perioda, park je ukrašen novogodišnjom rasvetom i nudi zimske aktivnosti, dok tokom leta ima različite koncerte i predstave.

U svakom slučaju, ovaj zabavni park predstavlja pravi aktivan odmor za bilo koji uzrast, a posetioci ga opisuju kao jedinstveno iskustvo koje se pamti čitav život.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike