Ostrvo u obliku delfina postalo hit na društvenim mrežama (FOTO)

24.02.2023

12:06

0

Autor: A.G.

Pored fantastičnog oblika ima i fascinantnu istoriju koja ga čini još privlačnijim

Ostrvo u obliku delfina postalo hit na društvenim mrežama (FOTO)
Čudo prirode - Copyright Profimedia

U svetu veštačkih ostrva teško je poverovati da je ovo žbunasto ostrvo, koje izgleda kao delfin koji skače, od savršeno oblikovane glave do zakrivljenog repa, stvarno. Ali zaista jeste.

Preplavljeni mitologijom i prirodnom lepotom koja oduzima dah, Sirenusas, takođe poznat kao Li Galli, je arhipelag malih krečnjačkih ostrva, nedaleko od obale Amalfija u južnoj Italiji. Nazvana po sirenama grčke mitologije, ostrva se nalaze između ostrva Kapri i živopisnog sela Pozitano.

Legenda kaže da su mitološke sirene koristile ostrva kao svoje prebivalište. Stari Grci su govorili da su imali glave ljudi i telo ptice.

Prema lokalnom narodnom predanju, upravo je ovde kralj Odisej, iz Homerove Odiseje, sreo sirene na jednom od svojih putovanja. Uspeo je da preživi muzički nalet sirena tako što se vezao za jarbol svog čamca.

Ako želite da istražite ovo ostrvo, moraćete da iznajmite neki od prilično ekstravagantnih odmarališta i hotela. Dok je svakome dozvoljeno da pliva u vodama koje okružuju ostrvo, samo gostima je dozvoljeno da na njega pristanu i razgledaju ga.

Čudo prirode, koje je zahvaljujući društvenim mrežama, postalo hit posebno u svetu influensera, morate posetiti bar jednom u životu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike