Selo bez struje turistička atrakcija: Turisti se penju i na krovove kuća kako bi uživali u pogledu

09.02.2023

14:08

0

Autor: M. J.

Test hrabrosti za one koji se boje mraka

Selo bez struje turistička atrakcija: Turisti se penju i na krovove kuća kako bi uživali u pogledu
Al Hamara - Copyright Pixabay

Okupano zlatnom svetlošću zalaska sunca,  pogled sa Džebel Šamsa na staro selo Al Hamra  sa plantažom palmi u prvom planu, je veličanstvn

Nalazi na spisku  zaljubljenika u potpuno neobična putovanja i jedno je od najstarijih sela u Omanu.U podnožju planina stoji oko 400 godina, a šetnja noću uskim ulicam ovog sela poseban je doživljaj.

Pixabay
 

Džebel Šams, najviša planina Omana na oko 3.000 metara, nalazi se severno od  Al Hamra. Velika nadmorska visina i hladna klima čine ga popularnim odmaralištem među lokalnim stanovništvom i turistima koji žele da pobegnu od pustinjske vrućine. Pešačenje po neravnom terenu i vožnje sa pogonom na sva četiri točka su na vrhu liste popularnih aktivnosti na otvorenom.

Ali ono šta je zanimljivo u Al Hamaru je da čim sunce zađe , samo mačke mogu da se snađu u mrklom mraku jer nema ulične rasvete. Jedna od omiljenih aktivnosti turista je penjanje na krovove i uživanje u pogledu, ili fotografisanje pomalo natprirodnog pejzaža.

Pixabay
 

Oni koji traže potpuni doživljaj mogli bi da probaju kampovanje preko noći, dok su piknici idealni za posetioce u žurbi. Jednodnevni izleti u tvrđavu savršeni su za zavirivanje u lokalnu kulturu. Pored slatkih urmi koje potiču sa lokalnih plantaža, region Džebel Šams je poznat po svojim šarenim ćilimima od kozje dlake i prirodnih boja.

Pixabay
 

Al Hamra je takođe poznat kao Hamra Al Abrien, a ime se odnosi na pleme Al Abri, koje je tamo živelo. Ne propustite obližnje selo Misfat Al Abrijen, koje se smatra jednim od najlepših u zemlji.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike