Ako posećujete ove lokacije, držite ruke k sebi: Zemlje u kojima je ljubljenje u javnosti nezakonito

06.02.2023

09:06

0

Autor: A.G.

Pravila su jasna, zato pazite da vas nežnost ne odvede u zatvor

Ako posećujete ove lokacije, držite ruke k sebi: Zemlje u kojima je ljubljenje u javnosti nezakonito
Zemlje u kojima je zabranjeno ljubjenje - Copyright Profimedia

U većini evropskih zemalja vrlo je uobičajeno videti ljude kako se drže za ruke, grle i ljube u javnosti.

S druge strane, u pojedinim zemljama se ispoljavanje naklonosti između parova na javnim mestima, bilo da su u braku ili ne, nikako ne uklapa u lokalne običaje i kulturu, zbog čega često podleže kaznama.

Tajland

Osim ako niste u granicama svog odmarališta ili hotelske sobe, ljubljenje u javnosti je ozbiljna zabrana na Tajlandu. U kosmopolitnijim oblastima kao što je Bangkok, držanje za ruku je u redu.

Freepik
 

Indija

Bilo koji oblik prisnog odnosa je najbolje izbegavati u Indiji. Prema članu 294 Indijskog krivičnog zakona, „Ko god, na nerviranje drugih, a) učini bilo kakvu nepristojnu radnju na bilo kom javnom mestu, ili b) peva, recituje ili izgovori bilo koju nepristojnu pesmu, baladu ili reč, u ili u blizini javnog mesta, kazniće se kaznom zatvora u trajanju do tri meseca, ili novčanom kaznom, ili i jednim i drugim.” Drugim rečima, verovatno je najbolje ako ne radite ništa romantično.

Pexels
 

Vijetnam

Pravila koja važe u Hanoju ne važe baš za ruralna područja ove zemlje. Izvan glavnih gradova Vijetnama, „ljubavne veze“ se smatraju tabuom. Zato je najbolje da se ponašate pristojno.

Profimedia
 

Kina

Prema kineskim običajima, javno iskazivanje ljubavi se smatra tabuom, baš kao i u ruralnim dijelovima Vijetnama.

Pixabay
 

Dubai

Dubai i u današnje vreme zabranjuje ljubljenje, odnosno pokazivanje znakova pažnje, što uključuje i držanje za ruke. Poznat je slučaj britanskog para koji se nije pridržavao zakona pa ih je nežnost odvela u zatvor na mesec dana jer su se ljubili na javnom mestu.

Unsplash
 

Katar

Katar je takođe priično strog kad je reč o pokazivanju nežnosti u javnosti, a maženje i ljubljenje može dovesti do upozorenja, ali i težih kazni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike