Šta nikako ne smete da propustite ako posetite Finsku

21.01.2023

19:34

0

Autor: M. J.

Nezaobilazna atrakcija je najsrećnji grad na svetu

Šta nikako ne smete da propustite ako posetite Finsku
Finska - Copyright Pixabay

Finska je jedno od onih nekoliko turističkih mesta u Evropi koje ima skrivena blaga i misteriozna mesta

Skandinavska zemlja je poznata po svojim snežnim planinama, snežnim parkovima i prirodnim lepotama. Neke od najpopularnijih turističkih atrakcija u Finskoj uključuju glavni grad Helsinki i magični fenomen, severno svetlo zemlje.

Unsplash
 

Takva je atmosfera ovog mesta da putovanje u Finsku sigurno rezultira nezaboravnim uspomenama i avanturama. Takođe poznata kao najsrećnija zemlja na svetu, Finska je dom najvećeg evropskog jezera, arhipelaga i divljine. 

Pixabay
 

Helsinki

Među najistaknutijim turističkim mestima u Finskoj, Helsinki vidi mnogo turista i takođe je poznat po svojim muzejima koji prikazuju bogato istorijsko nasleđe Finske. Helsinki je takođe dom tri najistaknutije crkve u Finskoj, Luteranske katedrale, Uspenske katedrale i Crkve u steni. Osim crkava i muzeja, turisti mogu da se raduju i vožnji trajektom do trga Helsinki Market za zabavno popodne sa porodicom i prijateljima.

Profimedia
 

Turku

Smešten u najjužnijem uglu Finske, Turku je jedno od najpopularnijih mesta za posetu u Finskoj. Grad je poznat po dva muzeja, Aboa Vetus i Ars Nova, u kojima se nalazi nekoliko drevnih relikvija iz prošlog vremena. Pored muzeja, turisti mogu da provedu neko vreme i na popularnim mestima za kupovinu, prelepim crkvama i pozorištima u Turkuu.


Levi

Sada je ovo ta „jedna idealna destinacija“ za ljubitelje prirode. Smešten u severnom arktičkom krugu, Levi je žarište za ljubitelje avanturističkih sportova. Turisti ovde mogu da učestvuju u mnogim sportskim aktivnostima na otvorenom kao što su skijanje, planinarenje i klizanje. Uz to, tu su i safari sa irvasima, saune na otvorenom i pecanje na ledu. Ako volite sneg, onda ćete se sigurno zaljubiti u Levija. To je jedno od najpoznatijih mesta u Finskoj.

Pixabay
 

Porvo

Jedan od najstarijih gradova u Finskoj, Porvo daje turistima uvid u dobra stara vremena. Kaldrmisane ulice i drvene kuće su ono što ovaj grad čini tako posebnim. Turisti takođe mogu da se raduju uživanju u nekim divnim užicima finske kuhinje dok istražuju grad iz 11. veka iz srednjeg veka. Porvoo je jedna od onih finskih turističkih atrakcija koje ostavljaju dugotrajan utisak.

BONUS VIDEO:

 

 


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike