Ovaj grad je popularna destinacija i za mlade i za stare

31.12.2022

16:30

0

Autor: 24sedam

Nalazi među pet najnaseljenijih gradova u Francuskoj i predstavlja biser Azurne obale

Ovaj grad je popularna destinacija i za mlade i za stare
Nica - Copyright Pixabay

Nica azurna obala, odmor uživanje samo su neke od asociacija za ovaj prelep grad. Smatra se da je Nica kao grad osnovana 350. godine pre nove ere i da je tada nosila grad Nikeja. Grad je ubrzo postao jedna od najvažnijih trgovačkih luka u tom delu Evrope.

Pre nego što je pripala Francuskoj, Nica je svojevremeno pripadala Italiji i to sve do 1860. godine.  Do Nice možete doći brodom, avionom, vozom, tramvajem ili automobilom.

Pixabay
 

Mesta koja morate posetiti u Nici

Prvo što treba da vidite kada posetite ovaj divan grad na francuskoj rivijeri jeste Zaliv anđela, ali i Promenadu Engleza koja se tamo nalazi.

Pre nego što je Nica urbanizovana, njena obala je bila ograničena samo napuštenom plažom prekrivenom kamenjem. Prvi ljudi koji su počeli u Nicu nisu dolazili zbog njenih prelepih plaža već zbog umerenih zimskih klimatskih uslova.

Pixabay
 

U ulici paralelnoj sa Promenadom Engleza mogu se naći brojni restorani specijalizovane kuhinje, među kojima su francuska, italijanska, španska, japanska, kineska i vijetnamska. Takođe ima i puno kafića, pekara, poslastičarnica, butika i suvenirnica. Inače, ova ulica je otvorena samo za pešake tako da vodite računa gde ćete se parkirati.

Pixabay
 

Nica je puna i raznih muzeja i galerija. Takođe, ne zaboravite da posetite Zamak Nice, botaničku baštu i stari grad. Stari grad je zapravo lavirint ulica i aleja u kom ima puno zanimljivih kuća i butika, a tamo se nalazi i pijaca Kurs Saleja.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike