Dočekajte Novu godinu u gradu čiji su simboli bik i čokolada

26.12.2022

20:25

0

Autor: 24sedam

U periodu novogodišnjih praznika, svaka metropola, ali i mali romantični gradovi blistaju punim sjajem

Dočekajte Novu godinu u gradu čiji su simboli bik i čokolada
Torino - Copyright Profimedia

Ako volite Novu godinu, vreme praznika, iznenađenja, poklona, vatrometa, provoda, opuštanja, druženja, onda volite i dobra putovanja. Kraj decembra je svakako period koji većina ljudi širom sveta koristi da negde otputuje.

Profimedia
 

Novogodišnja putovanja su prilika da doživite nešto drugačije, da upoznate nove kulture, radite neobične stvari koje su deo prazničnih običaja zemlje u koju putujete, da stvorite nova prijateljstva.

Novogodišnji duh i praznični ambijent je poseban u svakoj od evropskih prestonica, a vi možete biti deo te magije i Novu godinu možete dočekati na drugačiji i uzbudljiviji način.

Profimedia
 

Torino je biser severa Italije i grad čokolade. Čuveni francuski arhitekta Le Korbizje ga je opisao kao grad s najlepšom prirodnom lokacijom i često ga nazivao malim Parizom. Nije ni čudo s obzirom na to da je Torino smešten u podnožje Alpa i arhitektonski je gotovo savršen.

Profimedia
 

Torino na italijanskom znači bik. Skulpture bika su prisutne na više mesta na glavnim saobraćajnim čvorištima, kao specifičan simbol grada. Bik se nalazi i na zastavi i grbu grada.

Torino se nalazi u regionu Pijemonte, u neposrednoj blizini prirodne granice sa Švajcarskom. Alpima koji se po sunčanom danu mogu videti golim okom, kako okružuju dolinu reke Po, u kojoj se Torino i razvio.

Profimedia
 

Torino nije uobičajena turistička destinacija. Međutim, kada su poslovi u pitanju, Torino je jedan od tri najjača industrijska grada Italije, zajedno sa Milanom i Đenovom. Čuveni FIAT koji se i kod nas proizvodi, u kooperaciji sa njima je u stvari „Fabbrica Italiana Automobili Torino“. Odatle potiču i čuveni automobili Alfa Romeo.

Profimedia
 

Zbog dobre uređenosti puteva i ravnog terena kojim se većinom prostire, na ulicama Torina se često mogu videti biciklisti. Parkinzi za bicikle su bolje uređeni nego staze, jer su lokalni vozači, kao i pešaci odavno navikli na dvotočkaše.

Profimedia
 

Bicikli se takođe mogu iznajmiti, bilo na sat ili na dan. Bez obzira na to, u pešačkim zonama, u koje spada i centralna „šoping zona“ u Via Roma, biciklisti nisu uobičajeni na trotoaru, već se kreću kao automobili i motocikli.U svakom slučaju Nova godina u ovom brelepom gradu biće nezaboravna.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike