Da li je ovo savršeni božićni grad? Unutar srednjovekovnog dragulja u kome je nastala čuvena priča o Pinokiju

25.12.2022

10:06

0

Autor: A.G.

Ovaj grad ne samo da izgleda kao savršeno mesto za proslavu Božića, već su i njemu nastale mnoge praznične tradicije u kojima danas uživamo

Da li je ovo savršeni božićni grad? Unutar srednjovekovnog dragulja u kome je nastala čuvena priča o Pinokiju
Da li je ovo savršen Božićni grad - Copyright Profimedia

Zamislite savršenu prazničnu scenu i vrlo je verovatno da će izgledati otprilike ovako - kaldrmisane ulice, bajkoviti krovovi drvenih kuća i visoka božićna jelka okićena stotinama svetlucavih lampica.

Upravo tako izgleda nemački grad Rotenburg u ovo doba godine.

Profimedia
 

Ovaj džepni grad u Bavarskoj je najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji. Toliko je očaravajući da je inspirisao brojne Diznijeve klasike. Baš u njemu nalazi se čuvena drvena kućica u kojoj je Đepeto stvorio Pinokija.  

Profimedia
 

Ovaj grad ne samo da izgleda kao savršeno mesto za proslavu Božića, već su i njemu nastale mnoge božićne tradicije u kojima danas uživamo.

Bavarska je možda najpoznatija po svom pivu, ali region Frankonija, gde se nalazi Rotenburg, uzgaja vinograde više od 1.300 godina i proizvodi neka izvanredna vina.

Profimedia
 

Jedna božićna tradicija koja se slavi u Rotenburgu vekovima, ali nije sasvim uhvaćena u ostatku sveta je lokalni slatki zalogaj snežnih loptica. Desetine ovih velikih, okruglih, hrskavih peciva prekrivenih šećerom u prahu mogu se videti na izlozima pekara širom grada. Prvobitno rezervisane za posebne prilike, snežne kugle su sada dostupne tokom cele godine.

Profimedia
 

Dođite u Rotenburg u Novoj godini i kada se božićna pijaca zatvori, mnoge druge praznične tradicije ostaju. Ovo je zaista grad u kome možete da se veselite tokom cele godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike