Gde ići na more u septembru?

03.09.2022

14:04

0

Leto u septembru ima posebnu draž

Gde ići na more u septembru?
greece-g14b05f3f8_1920 - Copyright Pixabay

Septembar je mnogima idealan mesec za letovanje, jer je to način da izbegnemo gužve i produžimo leto.

Ipak, letovanje na izmaku leta ima svojih prednosti i mana.

Manje je vrućina, ali postoji mogućnost kišovitih dana. More je i dalje toplo od letnjih meseci i svakako je manje gužva. Cene aranžmana su u većini slučajeva niže.

Određena letovališta imaju najveći broj sunčanih dana godišnje, stoga su idealan izbor za septembarski odmor.

Profimedia
 

U bilo kom delu Grčke možete letovati do kraja septembra bez problema.

Turisti imaju više pozitivnih iskustva povodom letovanja u Grčkoj tokom septembra nego negativnih.

Lefkada

Jonsko ostrvo skriva neke od najlepših grčkih plaža, a u septembru na njima neće biti gomila ljudi. Temperatura Jonskog mora se u septembru kreće oko 25 stepeni Celzijusa, što znači da ćete moći da se kupate. More je zapravo toplije u septembru nego u julu, a kišni dani uglavnom se očekuju krajem meseca.

Ostrvo je idealno za miran odmor i uživanje u tavernama, istraživanje divljih plaža koje su najfotografisanije u celoj Grčkoj.

Krit

Kako je ovo najjužnije grčko ostrvo, letnje vremenske prilike se na njemu najduđe zadržavaju. Uživaćete u mediteranskim pejzažima bez gomile turista, tako da ima sve uslove za pravi odmor. Temperatura mora u septembru je oko 24 stepeni Celzijusa.

Očekuje se topao septembar na Kritu, sa temperaturama oko 30 stepeni Celzijusa. To su savršeni vremenski uslovi da istražite neke od najznačajnijih atrakcija Krita. To su čuvena arheološka nalazišta, poput minojskih palata i manastrira.

Profimedia
 

Letovališta Turske su pun pogodak za one koji planiraju kupanje i sunčanje ne samo u prvoj, već i u drugoj polovini septembra.

Antalija

Ovo tursko letovalište zadržava visoke letnje temperature celog septembra. Baš na kraju sezone, hotelski smeštaju postaju najpovoljniji, što je dodatni plus. More je takođe jako toplo, pa je prosečna temperatura oko 26 stepeni Celzijusa.

Plaže su duge i peščane, more je tirkizno, a tu je i stari deo grada koji dočarava sudar civilizacija u ovom sunčanom gradu.

Profimedia
 

Majorka

Kaže se da na ovom španskom ostrvu vlada "večno proleće" s razlogom – sunčani dani traju cele godine. A u septembru vladaju letnje temperature.

"Biser Baleara" je ostrvo prepuno divnih plaža, laguna i uvala. Takođe je trendseterska svetska destinacija, koju često bira džet set.

Portugal

Ima li boljeg načina da provedete septembar od uživanja u portugalskom vinu, hrani i fado muzici? Uz to, pokrajina poput Algarve garantuje toplo vreme, jer je najjužnija.

Prosečna septembarska temperatura kreće se oko 26 stepeni Celzijusa. Zaštitni znak regije su plaže sa belim peskom, pored arhitekture i pejzaža koji oduzimaju dah.

Profimedia
 

Egipat

Bilo da izaberete Šarm ili Hurgadu, ne gine vam savršen period za ronjenje u Egiptu. More je i dalje toplo oko 27 stepeni, a temperatura vazduha sa 40 i kusur padne na oko 35 stepeni, pa je podnošljivije nego u julu i avgustu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike