Skinite se do gole kože i uživajte u ovim prelepim destinacijama

27.06.2022

18:55

0

Autor: M. J.

Odbacivanje odeće nije tabu na nekim od najboljih nudističkih plaža na svetu

Skinite se do gole kože i uživajte u ovim  prelepim destinacijama
Plaža - Copyright Profimedia

Od odmarališta zabranjenih za odeću u Južnoj Americi do veštačkih peščanih traka u Evropi, postoji mnogo mesta gde možete  čak i da večerate, kupujete i da se zabavljate goli.

Ako tražite osamljeni  odmor, možete pronaći svoje idealne destinacije na moru, a da otkrijete sve, bez straha od osude. Ove vrhunske nudističke plaže trebalo bi da budu na vašoj listi ako planirate da odete u prirodu na svoj odmor.

Profimedia
 

Kap d'Agd, Francuska

Cap d’Agde, nazvan „Goli grad“, jedno je od najvećih svetskih letovališta bez odeće. Tokom leta, u ovom francuskom selu živi i do 40.000 ljudi, gde uživaju u sunčanju  goli na dugoj plaži.

Pexels
 

Platja des Cavallet, Španija

Žurke i sunčanje bez  odeće ,Ibica uživa zasluženu reputaciju kao ključno ostrvo za zabavu na Mediteranu, ali takođe služi i onima koji žele da se sunčaju. 

U blizini najjužnije tačke ostrva, naći ćete Es Cavallet, zvaničnu nudističku plažu koja je podeljena na delove za nudiste, žurke na plaži i LGBT zajednicu. Nećete se mučiti da pronađete mesto za postavljanje peškira na ovom 1 km dugom delu belog peska koji je prekriven plavom vodom i valovitim talasima. 
Pexels
 

Haulover Beach Park, Florida

Najpopularnija nudistička plaža u Americi. Svake godine, plaža Haulover privlači više od 1,3 miliona posetilaca, što je čini jednom od najpopularnijih nudističkih plaža u Sjedinjenim Državama. Ovaj dugački deo belog peska ima opcione delove za odeću na oba kraja, gde nudisti mogu da iznajme ležaljke i suncobrane i plivaju pod nadzorom obučenih spasilaca.

Pexels
 

Crvena plaža, Grčka

Uronite u čistu vodu pored plaže boje rđe.Crvena plaža privlači nudiste koji se kupaju,sunčanju koji žele da uživaju u ostrvskom životu bez gužve.

Ova osamljena plaža je dobila ime po svom prepoznatljivom pesku u boji rđe i vanzemaljskim liticama, a do nje se može doći samo 20-minutnom šetnjom ili kratkom vožnjom čamcem od sela Matala. Kada se ne opuštate pod suncem, možete istražiti drevne ruševine i pećine. Alternativno, uživajte u životu poput lokalnog stanovništva.

Profimedia
 

Ada Bojana

Još u vreme stare Jugosavije nudizam na crnogorskom primorju nije bio tabu, pa su nudističke plaže u Crnoj Gori privlačile turiste iz svih delova sveta. Ipak, vremenom su mnoge od nekadašnjih nudističkih plaža prilagođene su širim narodnim masama, pa je za nudizam ostalo manje prostora, ali ga ima.edna od najstarijih nudističkih plaža je svakako nudistički centar na Adi Bojani, otvoren još 1973. godine. To bajkovito mesto, ušće reke Bojane u Jadran na granici Albanije i Crne Gore, pravi je raj za one koji žele da se razgolite na pesku i suncu.

Pexels
 

Bar

Druga nudistička plaža u Crnoj Gori nalazi se u Baru, između Male i Crvene plaže, i odvojena je velikim stenama koje se protežu i do 400 metara duboko u more. Ova stenovita plaža je zbog svoje dobre izolacije od ostalih plaža posebno popularna među nudistima.

Pexels
 

Koversada Hrvatska

To je jedna od najstarijih nudističkih plaža u Hrvatskoj. Koversada je kamp i turističko naselje smešteno dva kilometra od centra Vrsara koja je službeno nudistička od 1961. godine.Smeštena uz Limski kanal, plaža je duga oko pet kilometara, a ponegde je peskovita, šljunkovita i s većim kamenjem. Bogata je i malim uvalama i skrivenim oazma, a može se pohvaliti i uređenim pristupom u more za osobe s invaliditetom.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike