Zaljubljenima će se ispuniti svaka želja koju na ovom mestu požele

18.04.2022

14:00

0

Autor: A.G.

Romantični beg u tunel ljubavi

Zaljubljenima će se ispuniti svaka želja koju na ovom mestu požele
profimedia-0625967327 - Copyright Profimedia

Turisti stižu iz celog sveta da vide čuveni tunel drveća koji prolazi kroz mali zapadni ukrajinski grad Klevan.

Naime, u proleće kada stabla olistaju, pretvaraju stari tunel u zelenu oazu dužine skoro jedan kilometar, kroz koji prolazi pruga.

unel sa vegetacijom pokriva trećinu puta i njegova boja se menja iz sata u sat. Kada sunce dosegne zenit, bujno zelenilo sija visokim sjajem, dok u sumrak izgleda kao magični ulaz u tajanstvenu šumu osvetljenu zlatnim bojama.

Profimedia
 

Ovaj tunel zapravo predstavlja deo tri kilometra duge privatne železnice kojom se do jedne kompanije dostavljaju drva. Međutim, u proleće je ova predivna pruga svedok sasvim drugačijeg putovanja, putovanja ljubavi.

Tada u njemu uživaju zaljubljeni parovi, zbog čega ga je lokalno stanovništvo prozvalo “Tunel ljubavi”. Njegovoj popularnosti doprinosi i lokalna legenda koja kaže da će se parovima koji posete tunel ispuniti želja, pod uslovom da su njihove namere iskrene.

Profimedia
 

Većina putnika koji idu ovom rutom su parovi koji dolaze iz celog sveta. Ne znamo da li su njihove želje ispunjene, ali je neosporno da je turneja veoma romantična i jedinstvena.

Ako putujete u Ukrajinu, odvojite dan da posetite gradić Klevan, koji ima samo 8.000 stanovnika, i zamolite meštane da vas upute u tunel ljubavi. Ali zapamtite da sa sobom povedete voljenu osobu i zaželite želju – možda se i ostvari.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike