Venecuela, zemlja u kojoj žive najlepše žene

06.11.2020

19:30 >> 15:06

0

Ovde je lepota ozbiljan biznis

Venecuela, zemlja u kojoj žive najlepše žene
Copyright Pixabay

Venecuela je zemlja upečatljive lepote koju možete naći na svakom koraku: u prirodi, među raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom, kao i među raskošnim lepoticama.

Samo ime Venecuela potiče iz vremena kada je Amerigo Vespuči stigao 1499.godine u Južnu Ameriku. Mesto ga je podsetilo na Veneciju jer su kuće bile izgrađene na vodi.

U Venecueli se nalazi jedan od najvećih nacionalnih parkova na svetu, Kanaima Nacionalni park. To je šesti po veličini nacionalni park u svetu. Veličine je Belgije ili Merilenda i obiluje raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom.

Oko 65% parka zauzimaju stene nazvane tepuis, koje su vrsta planine stare milionima godina, sa vertikalnim zidovima i gotovo ravnim vrhovima. Tu se nalazi najveći vodopad na svetu, Ejndž vodopad, visok 1.002 metra.

Pixabay

Venecuela je zemlja gde ne važi pravilo da „grom ne pogađa isto mesto dva puta“. Jezero Marakaibo ima 260 olujnih dana godišnje a nekada gromovi znaju da udare i hiljadu puta u satu. Ovde noćno nebo redovno osvetljava bezbroj prirodnih bliceva.

Venecuela je, na neki način, muzička prestonica Južne Amerike a igra se sve, od salse do marenga. Nacionalni ples je horopo (joropo) što je staromodna reč za zabavu. To je ples parova koji sadrži 36 koraka.  „Alma Lanera“ je dobro poznata horopo pesma i smatra se nezvaničnom državnom himnom Venecuele.

 

Nacionalni instrument je kuatro, vrsta gitare sa deset žica a nacionalno jelo je arepa, kukuruzni hlepčići koji se mogu praviti u različitim veličinama i debljinama. To je neka vrsta pite koja se može peći ili pržiti. Poznato piće u Venecueli je „Ći Ći Andina“, koje se pravi od pirinča ili kukuruznog brašna.

Većina, čak 98%, stanovništva je katoličke veroispovesti a u prestonici Karakasu postoji tradicija da ljudi na jutarnju misu uoči Božića u crkvu idu rolerima.  Zato ulice u glavnom gradu obično budu zatvorene za saobraćaj do 8 ujutru, od 16-24.decembra.

Pixabay

Ovde ne važi ni pravilo da je fudbal najpopularniji sport na planeti. U Venecueli više vole bejzbol, a brojni venecuelanski reprezentativci preselili su se u SAD da bi igrali u Prvoj američkoj ligi.

Oni čime još može da se pohvali Venecuela su zvanično najlepše žene na svetu. Njihove predstavnice su sedam puta bile Mis Univerzuma, šest puta Mis sveta i Mis Internacional i dva puta Mis planete. Mis Univerzuma, Irena Saez, se 1998.godine kandidovala za predsednika.

Pixabay

Popularnost takmičenja za najlepše devojke doveo je do stvaranja nekoliko stotina organizacija koje su male „fabrike za mis“. To su modeling agencije, koje organizuju glamurozne kampove, trenere, krojače, kozmetičare i plastične hirurge.

Mnoge porodice su spremne na uzimanej kredita i stavljanje hipoteka na kuće kako bi finansirali troškove stvaranja lepog lica i stasa za svoje ćerke.

Gledanost televizije tokom godišnjeg izbora za Miss Venecuele dalje dostiže milione dok je zemlja u neizvesnosti dok takmičarke paradiraju na sceni. Privlačne žene u štiklama, bikinijima i ekstravagantnim haljinama hrane maštu devojčica i njihovih roditelja koji priželjkuju slavu i bogatstvo.

Pixabay

Glamur sa ulice se preneo i na ulice. U Karakasu i drugim urbanim sredinama je potpuno normalno da u svako doba dana vidite savršeno doterane i negovane žene, sa besprekornom šminkom i u raskošnoj firmiranoj garderobi.

Žene iz svih društvenih slojeva potrošiće svoju celu mesečnu platu kako bi kupili jedan komad dizajnirane garderobe. On će se i zadužiti kako bi uradile lifting, liposukciju ili ugradile implante.

Jedna banka koristi reklamni slogan „Neka vaša plastika bude u vašoj plastici“ čime naglašava da se plastičnom kreditnom karticom može platiti plastična operacija.

Možda će vas i ovo zanimati:

Samo deo ruske lepote: Od belih noći do raskoši Ermitaža

Italija: prirodna lepota okružena istorijom i kulturom

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike