Najčešća greška koju svi prave posle večernjeg tuširanja, prema mišljenju dermatologa

13.09.2021

18:25 >> 18:33

0

Mnogi izađu ispod tuša, obrišu se peškirom i uskoče u pidžamu ili ogrtač preskačući jedan važan korak

Najčešća greška koju svi prave posle večernjeg tuširanja, prema mišljenju dermatologa
Copyright Profimedia

Našoj koži potrebna je nega tokom cele godine. Leti joj treba zaštititi od previše sunca zaštitnim faktorima, dok se zimi zbog niskih temperatura lako isušuje, pa joj je potrebno hidriranje.

Dermatolozi savetuju da se jednom dnevno obavezno nanosi losion ili mleko za telo, a otkrili su i kada tačno to treba raditi.

pročitajte još

Kao najveću, ali i najčešću grešku koju ljudi prave kada je u pitanju koža, dermatolozi navode nanošenja hidratantne kreme – u pogrešno vreme.

Mnogi izađu ispod tuša, obrišu se peškirom i brzo uskoče u pidžamu ili ogrtač, a mazanje ostavljaju za kasnije, često za trenutak pre odlaska na spavanje.

Profimedia

Dermatolozi kažu kako je to potpuno pogrešno i kako se koža na taj način baš i ne neguje. Kako tvrde iz Američke akademije za dermatologiju, trebalo bi nakon tuširanja najpre lagano da se tapka peškirom, ne trljati i onda odmah naneti kremu, u roku od tri minuta.

Koža je tada još blago vlažna, a krema će joj pružiti veštačku barijeru koja će sprečiti gubitak te vlažnosti, ali i stvaranje bakterija i virusa, prenosi The List.

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike