Suva ulja, vaši mali čarobnjaci za negu kože: Tajna glatkog, mekog i sjajnog tena

08.06.2024

12:37

0

Autor: V. I.

Probajte ih i otkrijte zašto su omiljeni izbor mnogih žena širom sveta

Suva ulja, vaši mali čarobnjaci za negu kože: Tajna glatkog, mekog i sjajnog tena
Copyright Profimedia

Suva ulja su pravo otkriće u svetu nege kože. Ovi mali čarobnjaci u boci čine da koža izgleda zaglađenije, mekše i sjajnije, a istovremeno pružaju brzu i efikasnu hidrataciju. Zahvaljujući svojim brzoupijajućim formulama i mat završnici, suva ulja postaju neizostavni deo beauty rutine.

Brzoupijajuće i lagane formulacije

Za razliku od tradicionalnih ulja koja ostavljaju klizav osećaj na koži, suva ulja sadrže visok procenat ulja niske viskoznosti, kao što su ulje semenki grožđa, argana i nara. Ova ulja, zahvaljujući svojoj molekularnoj strukturi, ne stvaraju osećaj težine na koži. Stručnjaci objašnjavaju da su suva ulja savršena za trenutke kada želite brzu hidrataciju bez čekanja, jer možete obući odeću već nekoliko sekundi nakon nanošenja.

Efikasna hidratacija i blistavost

Jedna od ključnih prednosti suvih ulja je njihova sposobnost da zadrže vlagu u koži, čineći je mekšom i sjajnijom. Upoređuju ih sa serumima za telo jer pružaju dubinsku hidrataciju i hranjenje kože. Mogu se nanositi na noge, ruke i dekolte, bez bojazni od mrlja na odeći. Neke moderne formule suvih ulja obogaćene su dodatnim sastojcima koji zaglađuju i vizuelno zatežu kožu, pružajući još blistaviji izgled.

Profimedia
 

 

Priprema i upotreba

Pre nanošenja suvih ulja, stručnjaci preporučuju suvo četkanje kože kako bi se aktivirao protok krvi i omogućilo bolje upijanje sastojaka.

Ako želite dodatni osećaj hlađenja koji smanjuje otok, ulje možete staviti u frižider na nekoliko sati, ali pazite da ga ne ostavite predugo kako se ne bi stvrdnulo.

Najbolje je nanositi ulje na vlažnu kožu širokim, nežnim pokretima. Nije potrebno intenzivno masirati jer se suva ulja brzo upijaju i ne klize kao klasična ulja.

Dodatne zanimljivosti o suvim uljima

Višenamenska upotreba: Suva ulja nisu samo za telo. Mogu se koristiti i za kosu, lice, pa čak i za negu noktiju i zanoktica.

Antibakterijska svojstva: Neka suva ulja, poput ulja čajevca, imaju prirodna antibakterijska svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv akni i iritacija kože.

Prirodna zaštita: Mnoge vrste suvih ulja sadrže prirodne antioksidanse i vitamine koji pomažu u zaštiti kože od slobodnih radikala i prevenciji starenja.

Aromaterapija: Suva ulja često dolaze u kombinaciji sa esencijalnim uljima, pružajući dodatne prednosti aromaterapije za opuštanje i smanjenje stresa.

Prikladna za sve tipove kože: Zbog svoje lagane teksture, suva ulja su prikladna za sve tipove kože, uključujući i masnu kožu, jer ne zapušavaju pore.

Suva ulja su pravi čarobnjaci za negu kože, pružajući brzu, laganu i efikasnu hidrataciju. Bez obzira na to da li ih koristite za svakodnevnu negu ili kao deo specijalnog tretmana, suva ulja će vašu kožu učiniti glatkom, mekom i sjajnijom. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike