Modna kriza: Evo tačnih godina u kojima bi ipak trebalo da prestanete da oblačite neke od svojih omiljenih komada odeće

06.07.2022

14:38

0

Autor: D. R.

Modni stručnjak savetuje

Modna kriza: Evo tačnih godina u kojima bi ipak trebalo da prestanete da oblačite neke od svojih omiljenih komada odeće
Madona - Copyright Madona, Profimedia

Da li još uvek želite da nosite mini suknje u svojim četrdesetim? Ćerka Viktorije Bekam kaže da je to nedopustivo. Desetogodišnja Harper smatra da su minići koje je njena mama nosila dok je bila u bendu „Spice Girls“ tada bile neprihvatljivi.

Međutim, sigurno ste se nekada zapitali da li neka odeća nikako ne ide uz neke godine.

Modna urednica Klemi Fildsend kaže da postoji neka granica u godinama kada bi trebalo da odbacite neke popularne stilove.

Mini suknje: NIKAD NAKON 40

Modni mogul Viktorija Bekam će ubuduće, ako ne želi da osramoti ćerku Harper, možda želeti da se drži midi haljina. Kolegica, modni dizajner Donatela Versače (67), rekla je prošle godine da je „samopouzdanje ključno kada nosite mini haljinu, bez obzira na oblik tela ili naš položaj u društvu“. 

Profimedia
 

Farmerke: NIKAD NAKON 50

Džeremi Klarkson, 62, bio bi prvi koji bi priznao da nije ikona stila. Međutim, TV voditelj i farmer je ranije rekao da ima „odelo za sahrane i farmerke za sve ostalo“.

- Što se mene tiče, starija gospoda bi se trebalo da se  klone elastičnog teksasa - kaže Klemi Fildsend.

Havajske košulje: NIKAD NAKON 40

Havajska košulja je sinonim za dva tipa muškaraca – dvadesetogodišnjaci sa Love Islanda ili momci srednjih godina na odmoru. Današnja omladina nosi svoje raskopčane ili sa odgovarajućim šortsevima, ali trebalo bi bar da izgledaju kao glumac Džef Goldblum, 69. Tako da ako niste ikona stila poput Džefa, trebalo bi da zauvek da kažete zbogom havajskim košuljama nakon četrdesete.

Džef Goldblum, Profimedia
 

Crop top: NIKAD NAKON 35

Osim ako još uvek izgledate kao da ste u svojim dvadesetim - u suprotnom vreme je da sklonite malo stomak. Odustanite od tinejdžerskih majica kada krenete ka svojim četrdesetim i prepustite otkrivajući – i često neprijatan – trend mladim devojkama.

Donji deo trenerke: NIKAD NAKON 30

Neobavezna odeća bila je glavna komponenta pandemije, a Adam Sendler kao da je opsednut ovakvom garderobom. Ovaj 55-godišnji glumac čak je proglašen za prošlogodišnju najveću zvezdu stila, prema Guglu, zahvaljujući njegovoj ljubavi prema prevelikim duksericama i šortsevima.

- Ali predlažem da vi ipak odustanete od ovakvog načina odevanja do svojih tridesetih - kaže Klemi.

Adam Sendler, Profimedia
 

Bikini: NIKAD NAKON 50 

Glumica Bruk Šilds (57) je prošle godine izgledala neverovatno u ovom dvodelnom komadu. Ali stručnjak za bonton Vilijam Hejson kaže:

- Većina žena starijih od 50 godina ne izgledaju tako dobro kao mlađe osobe u bikiniju. Njihova koža je izgubila gipkost.

Cipele sa visokom potpeticom: NIKAD NAKON 60

Glumica Šeron Stoun (64) odlučna je da nastavi da nosi svoje visoke potpetice. Ona se čak uhvatila u koštac sa čuvenim crvenim stepenicama na filmskom festivalu u Kanu noseći ovaj par zelenih štikli, dok su mlađe zvezde, uključujući Kristen Stjuart (32), skidale svoje kako bi izbegle nezgodu. 

Šeron Stoun, Profimedia
 

Kožne pantalone: NIKAD NAKON 60 

Svako objašnjenje je suvišno, u ovim godinama trebalo bi preferirate ravne i opuštenije krojeve pantalona koji su daleko popustljiviji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike