Pašće vam vilica: Koliko košta stilista za dodelu Oskara i zašto neki na crveni tepih dovode "ružnu modu"

19.03.2024

17:54

0

Autor: K. O.

Priče iza kamere otkriva čuveni stilista koji je oblačio Tinu Tarner i Dženet Džekson

Pašće vam vilica: Koliko košta stilista za dodelu Oskara i zašto neki na crveni tepih dovode "ružnu modu"
Copyright Profimedia

Na crvenom tepihu pogotovo na manifestacijama kao što je to dodela Oskara, zvezde se osećaju, ali i izgledaju kao milion dolara. A koliko su oni platili svojim stilistima?

Anonimni izvor rekao je Pauli Froelich iz NewsNation-a da selebriti može da plati između 60.000 i 100.000 dolara za stilistu da ih pripremi za jedan događaj, uključujući dodelu Oskara - a to čak ne uključuje troškove haljine, nakita ili dodataka.

Iznos koji tera suze na oči je veći od onoga što su neki holivudski stilisti dobijali u prošlosti.

„Stilisti su dobijali 10.000 dolara dnevno, a bilo nas je samo nekoliko“, rekao je za NewsNation Vejn Skot Lukas, koji je stilizovao holivudske legende poput Tine Tarner i Dženet Džekson.

„Ono što se promenilo je da su sada svi stilisti - i potcenjuju ljude koji zapravo poznaju odeću i modu.

Profimedia
 

Tvrdio je da stilisti početnici „nemaju veze u kućama mode“ kao što to imaju dugogodišnji profesionalci - čak i ako naplaćuju do 10 puta više nego što je stilista to činio u prošlosti.

Lukas se takođe požalio na povremenu „ružnu modu“ koja se dovodi na crveni tepih zbog „provizije“ koju dobijaju od dizajnera, a koju se on nikada ne bi usudio da uzme.

„Stavljaju moć slavnih u svoje džepove i sklapaju ugovore svuda“, objasnio je on.“Oni dobijaju besplatne torbe i haljine u zamenu za stavljanje svojih stvari na poznate ličnosti (povrh toga što ih plaćaju poznate ličnosti).“

Profimedia
 

Dodao je: „Ako sam uzeo poklon ili proviziju, izgubio sam integritet prema svom klijentu.
Umesto toga, on se nada da će klijenti naučiti da budu kritičniji prema stilistima koje angažuju da ih oblače, tvrdeći da noviji stilisti navodno ne rade u interesu klijenata, već samo radi sopstvene „finansijske dobiti“.

Profimedia
 

„Kada je vaša kreativnost zasnovana na transakcijama… jedini pobednik je stilista koji je dobio novac ili poklon“, dodao je on, a prenosi NYPost.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike