Naomi Kembel u salivenom odelu najavljuje izložbu posvećenu sebi: Četiri decenije Crne Pantere

14.03.2024

18:17

0

Autor: V. I.

Sonet Stanfil, modna kustoskinja muzeja, nazvala je Naomi jednom od najplodnijih i najuticajnijih ličnosti u savremenoj kulturi

Naomi Kembel u salivenom odelu najavljuje izložbu posvećenu sebi: Četiri decenije Crne Pantere
Copyright Profimedia

Posle četiri decenije provedene u modnim vodama, kraljica modne piste Naomi Kembel (53) dobija sopstvenu izložbu. Muzej Viktorije i Alberta u Londonu u čast manekenke organizuje izložbu "Naomi: In Fashion“. Na izložbi, koja se otvara u junu, biće prikazana nezaboravna dizajnerska odeća koju je nosila Crna Pantera, jedna od najprepoznatljivijih manekenki i Afroamerikanki na svetu.

Profimedia
 

S tim u vezi supermodel je posetila poznati londonski muzej, a tom prilikom je nosila elegantnu poslovnu kombinaciju. Njeno trodelno odelo je izgledalo veoma ženstveno. Sive pantalone pirokih nogavica su imale liniju na prednjoj strani i supervisok struk, a odgovarajući blejzer do kolena sa širokim reverima bio je nabran, ističući njen i dalje vitak struk. Ispod kaputa virila je svilenkasta crna bluza na kopčanje koja je bila istovremeno elegantna i seksi.

 

 

Izložba će obuhvatiti oko 100 komada i aksesoara najvećih modnih kuća - od Šanela i Dolče & Gabane do Versačea, Iva Sen Lorana, Aleksandra Mekvina i  mnogih drugih.

Najznačajniji su:

  • korset od plastike i metala inspirisan automobilima Tijerija Muglera iz 1989. godine
  • ružičasta Valentino haljina
  • ogrtač od perja koje je Kempbelova nosila na Met Gala 2019
  • zapanjujuće visoke cipele Vivijen Vestvud s platformom koje je nosila tokom svog čuvenog pada na modnoj pisti 1993. godine
Profimedia

Ogrtač od perja sa Met Gala 2019.

Naomi Kembel, rođena u Londonu, pohađala je scensku školu od malih nogu, a karijeru je započela sa osam godina, kada je počela da nastupa u muzičkim spotovima za Boba Marlija i benda Culture Club.

Nadobudnoj plesačici prišao je agent kada je imala 15 godina, a za dve godine se već šepurila modnim pistama u Parizu i Milanu. Bila je prva crna manekenka koja se pojavila na naslovnoj strani francuskog magazina Vogue davne 1988. godine.

 

 

Deo izložbe se fokusira na njen lični i profesionalni odnos s pokojnim dizajnerom rođenim u Tunisu Azedinom Alajom, koji je mladoj Naomi otvorio svoj pariski dom i studio. Ona je inspirisala njegov rad, dok je on pomogao njenoj karijeri.

Izložba će trajati od 22. juna do aprila 2025. godine, piše Harpers Bazaar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike