Suknja Keri Bredšo iz kultne serije: Kupljena za 500 dinara, prodata za milione na aukciji (FOTO)

31.01.2024

12:11

0

Autor: K. B.

Jedan od najpoznatijih komada garderobe iz serije "Seks i grad", suknja od tila u balerinskom stilu koju je nosila Sara Džesika Parker, nedavno je postala predmet aukcije i očekivano, dostigla astronomsku cifru

Suknja Keri Bredšo iz kultne serije: Kupljena za 500 dinara, prodata za milione na aukciji (FOTO)
Sara Džesika Parker kao Keri Bredšo - Copyright Profimedia

Ova čuvena suknja, koja je postala prepoznatljiva kroz uvodnu špicu serije, bila je deo aukcije koja je nudila mnoge kultne komade iz popularnog televizijskog serijala. Iako je početna procena vrednosti suknje bila deset hiljada evra, finalna prodajna cena iznosi čak 48 000 evra (što je oko 5,5 miliona u dinarima).

Ono što je posebno iznenađujuće jeste da je tadašnja kostimografkinja serije, Patriša Fild, suknju nabavila za svega 4,62 evra, koristeći je za potrebe snimanja. U svojoj knjizi, objavljenoj prošle godine, Fild je otkrila da je pronašla suknju u izložbenom salonu u Njujorku među raznim stvarima.

 

 

"Vukla sam još nešto i odjednom je ta suknja od tila pala," objasnila je Fild. "Zamišljala sam kako ću tu kratku suknju od tila upariti sa kratkim topom i postići izgled koji će biti moderan, ali i kul. Suknja u stilu balerine od tila bila je avanturistička i neočekivana, baš kao i serija 'Seks i grad'", dodala je kostimografkinja.

Očigledno je da nije pogrešila u svojoj proceni, jer je suknja od tila postala kultni komad garderobe, sada sa svojom novom vlasnicom koja je spremna platiti značajnu sumu za komad istorije popularne serije.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike