Marina Abramović prodaje kozmetiku od belog hleba i vina: Ne pijem, ne pušim, imam mladog ljubavnika

17.01.2024

10:57

2

Autor: V. I.

Najpoznatija umetnica performansa otkrila tajnu svoje mladolikosti

Marina Abramović prodaje kozmetiku od belog hleba i vina: Ne pijem, ne pušim, imam mladog ljubavnika
Copyright Profimedia

Niko ne može da ospori da Marina Abramović izgleda fantastično sa svojih 77 godina. Srećom, odlučila je da nam otkrije svoje tajne protiv starenja. Svetski poznata srpska umetnica performansa upravo je lansirala novu paletu proizvoda za negu kože i velnes proizvoda pod nazivom Metoda dugovečnosti Marine Abramović.

"Potraga za lepotom je često ograničena na površinu, fokusirajući se na proizvode koji poboljšavaju spoljašnji izgled“, napisala je Abramovićeva na svom blogu . Umesto toga, ona je stvorila, kako kaže, "filozofiju koja prevazilazi površnost, naglašavajući međusobnu povezanost unutrašnjeg blagostanja i spoljašnje lepote“.

Foto: Promo
 

Sa svojim losionom za lice od 199 funti (230 evra) čini se da Abramovićeva propoveda holistički pristup postizanju sjajne kože. Njegov opis obećava ulje "formulisano s prirodnim sastojcima koji se vekovima koriste za hidrataciju, zaštitu i posvetljivanje kože“. U drugom postu na blogu ona veliča prednosti primene "vremenskih tehnika na današnje izazove“ i "vodi se drevnom mudrošću “.

 

 

Međutim, neki od najneočekivanijih sastojaka losiona više zvuče kao detalji pričešća nego nešto što biste zamislili da ih izdaje drevni apotekar. Pored vitamina C i esencijalnih ulja, losion se može pohvaliti da sadrži među ključnim sastojcima: beli hleb, koji "hidrira kožu, zadržava vlagu i uklanja mrtve ćelije“, i belo vino, koje je navodno "dobar izvor antioksidanata i polifenoli koji pomažu u zaštiti tela od oštećenja i jačaju imuni sistem.” 

Foto: Promo
 

Njene energetske kapi od 99 funti (115 ecra) kao ključne sastojke imaju brašno od semenki grožđa i koncentrat soka od brusnice, koji su oba antioksidansa. Korisnicima se preporučuje da uzmu 50 do 60 kapi uz doručak, ručak i večeru. Slična doza se predlaže i za kapi protiv alergije, koje ublažavaju simptome korenom sladića i šiladžitom, prirodnim mineralom koja se nalazi u visokim planinama a koristi se u ajurvedskoj medicini. Treća kapi, Imune, obećavaju da će pojačati prirodni štit tela od infekcije. 

Ograničena serija od 8.000 komada za svaki od četiri proizvoda biće dostupna u pakovanju koje je dizajnirala Marina Abramović s njenim otiscima prstiju. 

 

 

Svi ovi proizvodi su proizvedeni uz pomoć dr None Brener, zagovornice alternativne medicine koja vodi zdravstveni centar u Austriji.

U intervjuu za  Vogue, Abramovićeva je istakla da je Brenerova zaslužna što joj je pomogla da prevaziđe hroničnu lajmsku bolest i izdrži prepun radni raspored. "Nona je odlučna da živim 110 godina“, rekla je Marina i dodala:. "Umetnice se ozbiljno shvataju tek posle 100, pa ako uspem, možda će me konačno shvatiti ozbiljno.

Kao tajnu svoje dugovečnosti, umetnica je istakla: 

"Ne pijem, ne pušim i ne uzimam drogu“, rekla je i otkrila dodatni faktor njene impresivne dugovečnosti: "Spavam osam sati dnevno i imam ljubavnika koji je 21 godinu mlađi."

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike