Nekoliko važnih saveta protiv starenja koje bi svaka žena trebalo da zna

23.03.2022

19:38

0

Starenje je prirodan proces i ne možemo ga izbeći, ali ga možemo prilično usporiti ukoliko vodimo računa o svojoj koži i telu

Nekoliko važnih saveta protiv starenja koje bi svaka žena trebalo da zna
profimedia-0320749998 - Copyright Profimedia

Možda niste najažurniji kada je reč o nezi kože, nekada vas mrzi jer ste umorni pa preskočite uobičajenu rutinu, ali važno je da se naterate i vaš trud će se sigurno isplatiti. Nemojte zanemarivati svoje zdravlje ni negu kože i vaše telo će vam biti zahvalno i mnogo bolje i lepše ćete se osećati.

Starenje je neminovnost, ali ne mora biti neprijatno. Pravilna ishrana, redovno vežbanje i svakodnevna nega kože zaista mnogo znače. Uz savete koje ćete pročitati u nastavku možete učiniti nešto dobro za svoju kožu i usporiti proces njenog starenja.

Opustite mišiće

Ako često vežbate, to bi se moglo loše odraziti na izgled vašeg lica i vrata. Dermatolozi tvrde da se kod žena koje napinju vilicu i vrat prilikom vežbanja na tim područjima mogu stvoriti brazde koje ne izgledaju lepo. Stoga brinite o mišićima lica i opustite ih prilikom vežbanja. Takođe, možete isprobati samostalne vežbe za opuštanje mišića lica.

Vrlo je važno da zaštite oči od sunca, naročito kad želite da se odbraniti od prevremenog starenja kože. Nošenje naočara za sunce zaštitiće vaše oči, ali i sprečiti prevremenu pojavu bora koje se mogu formirati od škiljenja. Odaberite kvalitetne i moderne sunčane naočare koje će se uklopiti u vaš stajling i nosite ih svaki put kada znate da ćete biti izloženi suncu.

Profimedia
 

Još jedan od načina kako da unapredite svoju rutinu u borbi protiv starenja je da uzimate vitamine i minerale kao dodatke ishrani. Naprimer, omega-3 masne kiseline imaju snažna antiupalna svojstva i time su vrlo efikasne u borbi protiv starenja. Brojne studije pokazale su kako kapsule ribljeg ulja kao dodatak ishrani imaju mnoge zdravstvene pogodnosti, naročito kad je reč o zdravlju kože.

Redovno posećujte zubara

Kako biste izgledali mlađe nego što jeste, vrlo je važno da redovno vodite brigu o zubima. Stoga ne preskačite posete zubaru, izbegavajte slatkiše i prestanite da pušite, jer sve to čini da vam zubi izgledaju ružno.

Izbegavajte blizinu grejnih tela

Topao vazduh je neprijatelj kože jer je isušuje, a na suvoj koži bore su mnogo vidljivije. Stoga bi u zimskom periodu trebalo da se držate podalje od radijatora, grejalica i peći. Iako je sedenje uz kamin prilično ugodno, dermatolozi tvrde da toplina može izazvati crvenilo, pa čak i razgradnju kolagena, čime koža postaje tanja i sklonija borama.

Konzumirajte namirnice bogate antioksidansima

Konzumiranje namirnica koje su bogate antioksidansima dobro je za kožu, s obzirom na to da antioksidansi štite kolagen i neutrališu slobodne radikale koji mogu izazvati prerano starenje i upalne procese na koži. Namirnice koje su najbogatije antioksidansima su borovnice, brusnice, kupine, artičoke, pasulj i jabuke.

Hidratacija

Svima je dobro poznat savet kako treba piti mnogo vode, jer ako želite lepu i negovanu kožu važna je i hidratacija organizma iznutra. Stoga češće pijte vodu i biljne čajeve kako biste svoju kožu učinili lepšom.

Profimedia
 

Važno je da vodimo računa o sebi i svojoj koži već od najranije dobi, a ne tek kad počnu da se pojavljuju prve bore. Svim mladim damama poručujemo da se hrane što zdravije, te da brinu o svom telu i koži jer sigurno žele da izgledaju lepo i kad ih sustignu godine.

Redovno primenjujte piling

Poslednji, ali ne i manje bitan savet je da redovno primenjujete piling kože. Iako je ovo uobičajen savet vezan za negu kože, važno je odstraniti mrtve ćelije kože jer inače ostali kozmetički proizvodi prestaju da budu efikasni. Bez obzira na vrstu proizvoda koje koristite, piling bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše rutine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike