Top-pet najbolje i najgore obučenih poznatih ličnosti na crvenom tepihu u 2023. godini

31.12.2023

18:16

0

Autor: V. I.

Neki su zablistali, a neki zaprepastili odsustvom ukusa

Top-pet najbolje i najgore obučenih poznatih ličnosti na crvenom tepihu u 2023. godini
Copyright Profimedia/Pixabay

Godina za nama bila je divlja vožnja za sve koji vole modu s brojnim davno zaboravljenim trendovima koji su se neočekivano vratili. Na primer, nekada veoma popularne, pa prezrene baletanke, vratile su se na crvene tepihe na velika vrata. Oživljavanje trendova iz dvehiljaditih zamenilo je estetiku devedestih koja je vladala našim ormarima. I, naravno, popularni film "Barbi“ naterao nas je da ponovo proživimo svoje ružičaste fantazije iz detinjstva - i takođe je doveo do nepredviđenog interesovanja za modu koju je nosio Rajan Gosling kao Ken u istoimenom filmu.

Kada je reč o stilu poznatih, 2023. godina za nama je obeležena povratkom bleštavila nakon pandemije koje smo svi, verujemo, čekali. Od "Met Gala" dodele do "Oskara" - zvezde su blistle u svem svom sjaju. 

Međutim, nisu svi privlačili pozitivnu pažnju na crvenom tepihu. Zaista, mnoge poznate ličnosti su izgledale ubitačno loše i prosto nam je žao što nisu iskoristile taj novac (a daju ogromne svote za autfit) za neke prihvatljivije kombinacije koje neće da izgledaju kao da su sklepane na brzaka uz stvari sa buvljaka.

Pa da vidimo listu pet najbolje obučenih i pet najgore obučenih slavnih ličnosti 2023.prema mišaljenju redakcije 24sedam.

1. Zablistala: Margot Robi

Barbimanija je protresla čitavu 2023, tako da je bilo velikih nada u izgled Margo Robi na crvenom tepihu. Tokom medijske turneje za film "Barbi", ona je dosledno privlačila pažnju gde god se pojavi, noseći odeću inspirisanu popularnim starinskim verzijama "Mattelove" lutke. Tokom promocije filma u Londonu, recimo, svi su se izbezumili kada je prikazala bajkovitu večernju haljinu inspirisanu Barbikom iz šezdesetih s potpisom Vivijan Vestvud koja je zračila elegancijom. 

Profimedia
 

Na promociji svog filma u Seulu pojavila se pak u trodelnom odelou sa roze suknjom, odgovarajućom mašnom u kosi i Moschino torbicom u obliku srca.

Profimedia
 

Njen izgled tokom cele godine je sigurno bio dovoljan da podstakne čak i naveće pristalice bež boje da nabace fuksiju. Naprosto, čovek ne može da ostane indiferentan pred ovom lepotom.

1. Katastrofa: Bjanka Ćenzori

Bjanka Ćenzori se udala za Kanjea Vesta u vreme kada je on širio pronacističku retoriku (reper je kasnije tvrdio da se izlečio od svog antisemitizma pošto je postao obožavatelj jevrejskog glumca Džona Hila). 

Kada se pojavila sa svojim mužem u maju 2023.godine, Ćenzorijeva, koju se ubrzo kritikovali da se pretvorila u klon Kim Kardašian, Kanjove bivše žene, nosila je odevne kombinacije koje su malo ostavila mašti.Jedna od naužasnijih je kad je kompletirala usku majicu bez grudnjaka sa helankama koje su imale iscrtane fleke od znoja o štikle. Na sve to ugurala je mobilni u helanke i stavila da viri.

Sledeći put na putovanju s mužem u Italiji obukla je bodi boje mesa koji je maltene bio providan. Toliko je privlačila pažnju gde god se pojaavi da je to izazvalo negodovanje u toj zemlji. Pošto se nisu obazirali na upozrenja o pristojnosti, na kraju su ona i njen muž dobili doživotnu zabranu da posete  venecijanskoj kompaniji za iznajmljivanje čamaca.

Profimedia
 

2. Zablistala: Hale Bejli

Prilikom promocije "Male sirene“ je uživela u svoju uglogu junakinje bajke. Na dodeli Oskara 2023. zgledala je poput eterične Diznijeve princeze u plavoj haljini od tila s potpisom "Dolce & Gabbana". "Bila sam zaista uzbuđena što sam obukla ovu prelepu haljinu i uspela na jedan dan da odem u svet bajki", rekla je glumica za E!.

Profimedia
 

Na australijskoj premijeri filma okrenula je glave u pastelnoplavoj haljini bez naramenica, zbog čega je izgledala kao da se zaista podigla ispod dubokog plavog mora na crveni tepih. Na Met Gala, obukla je ogrtač s volanima preko haljine sa šljokicama, još jedan ansambl koji podseća na Diznijevu princezu, mada se šuškal da je to zapravo bila suptilna analogija ka voljenoj mački Karla Lagerfelda, Šupet, budući da je  ovogodišnja gala je bila oda Lagerfeldu.

Profimedia
 

Suprotno svojim besprekornim stanjima, Bejlijeva je priznala za Cosmopolitan da nije opuštena kada je u pitanju moda i da još uvek pronalazi svoj lični stil. "To je definitivno saradnja", rekla je o svom izgledu na crvenom tepihu. „Radila sam sa nekim prelepim stilistima koji mi pomažu da da pronađem komade zbog kojih se osećam dobro u sebi. Iako sam sitnije građe, volimda se osećam ženstveno", rekla je ona

2. Katastrofa: Florens Pju

Iako je dobila znatna priznanja za svoju glumu, stil Florens Pju nije baš bio na mestu. Kad se pojavila u februaru na dodeli filmskih nagrada London Critics' Circle, obukla je smelu crvenu haljinu sa peplumom, koja sama po sebi i nije izgledala loše, međutim Florens ju je uparila sa velikim kaubojskim šeširom, zbog čega je čitava kombinacija izgledala prilično nesrećno.

Profimedia
 

Na dodeli Oskara 2023..zvezda "Openhajmera" nosila je haljinu s otvorenim ramenima preko crnog šortsas, nespretno uparene sa ogromnim platformama i septumom na nosu da bi kombinaciji dala postmoderni utisak. Međutim, izgledala je kao da je navukla draper-zavesu iz hola.

Profimedia
 

Nakon ceremonije, prisustvovala je Vanity Fair afterpartiju u crnom grudnjaku i zvoncarama, preko kojih je nabacila ogromni ružičasti kaput. Opet njen izgled nije bio baš upečatljiv, i izgledala je pre kao da je odbegla s maskenbala nego na večeri nakon dodele "Oskara".

Profimedia
 

Iako je njen stil nekonvencionalan i nije baš prilagođen crvenom tepihu, ona se malo brine za kritičare, naprotiv - "Uvek sam bila zainteresovana za nošenje upadljive odeće“, objasnlao je Pju za Elle. 

3. Zablistala: En Hatavej

Ove godine, glumica En Hatavej je pohvaljena za ogromnu promenu u njenom stilu koja postavlja trendove. Na Versaceovoj reviji jesen/zima 2023. bila je oličenje šika u mini haljini s printom krokodila i gležnjačama sa lakiranom platformom. Iako ovo nije njen stil na koji smo navikli to je očigledno bio mali omaž provokativnoj estetici poznate italijanske modne kuće.

Profimedia
 

Na Met Gala oduzela nam je dah u izgledu inspirisanom šezdesetim. Nosila je Versace haljinu od tvida koja je bila savršena ravnoteža glamuroznog glamura stare škole i provokacije (haljina je bila spojena sa bisernim zihernadlama).

Profimedia
 

Baš kao što je Donatela Versače perfektno sumirala u razgovoru za Vogue: "Za En sam želela da napravim haljinu da proslavim razgovor između Karla i Versačea".

3. Katastrofa: Šanija Tven

Da citiramo samu pevačicu izgled Šanije Tven na ovogodišnjoj dodeli Gremi nagrada nas nije mnogo impresionirao. U stvari, bili smo potpuno zaprepašćenitime.

Profimedia
 

Smeli izbori na crvenom tepihu se često isplate, ipak, uparivanje ovog neobičnog odela, masivnog šešira i crvene perike  ostavilo je baš loš utisak. Teško je zamisliti zašto je Tvenova uopšte odabrala ovaj izgled, ali imamo osećaj da je baš želela da sebe predstavi kao mutanta dvorske lude i klovna.

4. Zablistala: Mišel Jeo

Nakon što je 2023. godine osvojila Oskara za najbolju glumicu i ostala upamćena kao prva žena iz Azije u istoriji kojoj je to uspelo, Mišel Jeo je pokazala svoj tanani osečaj za modu. Na dodeli Oskara odisala je bezvremenom elegancijom u veličanstvenoj beloj Dior Haute Couture haljini, koja joj je dala elegantan izgled poput labuda. Još impresivnija je činjenica da je za sklapanje haljine bilo potrebno 200 sati.

Profimedia
 

Ne bi li opravdala svoj cenjeni status oskarovke, Mišel od tada nosila niz elegantnih odevnih predmeta koji pristaju dobitnici ove prestižne filmske nagrade. Na velikom stešeništu manifestacije Met Gala, odisala je glamurom stare škole u ​​haljini Karla Lagerfelda Couture. Kombinacija je bila savršena za tu priliku i prikladan omaž pokojnom modnom dizajneru, s obzirom na to da je Lagerfeld bio poznat po tome što je obožavao kultnu crno-belu kombinaciju. 

Profimedia
 

Ne možemo a da ne pomenemo i  Armani Prive haljinu, ukrašenu krisalima, koju je nosila na dodeli Zlatnih globusa a koja je perfektno zaokružila njenu skromnu pojavu.

Profimedia
 

4. Katastrofa: Blek Čajna

Blek Čajna je želela da napravi metamorfozu iz Ružnog Pačeta u Crnog Labuda na dodeli Gremi nagrada 2023, ali njena bizarna interpretacija nije uspela. Samo je ispala smešna i grdna. Prigrlila je ovogodišnji kontroverzni trend odevanja bez pantalona, ali uz masu dodanog perja.

Profimedia
 

Takođe je prigrlila trend pokrivanja kose tako da je izgledala više nego smešano u ovoj kombinaciji. Dramatična šminka na očima je takođe bila potpuni promašaj tako da je odavala utisak nesrećne prtičurine koju je poplava izbacila.

Zablistala: Hanter Šafer

Zvezda serije "Euforija" Hanter Šafer hvaljena je kao ikona stila u nastajanju. Ove godine je taj status zacementirala brojnim spektakularnim izgledima. Započevši 2023. viralnim trenutkom, pohvaljena je zbog svoje kul devojačke estetike na afterparty Vanity Fair nakon dodele Oskara, gde je nosila samo jedno pero kao gornji deo, preko grudi uparen sa svilenkastom suknjom. Kao što je jedna osoba sramežljivo rekla na Ks , „Ovo je ono što Džulija Foks misli da radi“. Iaok se ova smela kombinacija možda nekome čini preteranom, ne možemo da se ne zadivimo hrabrosti mlade glumice.

Profimedia
 

Na berlinskoj premijeri "Igre gladi: Balada o pticama pevačicama i zmijama", Šaferova je u apstraktnoj Skjapareli haljini izgledala kao slika koja je oživela. Haljina je savršeno upotpunila klasičan i eteričan izgled zvezde, koji je stilizovan na minimalistički način kako bi model zablistao u svojoj lepoti.

Profimedia
 

Ona je imala još jedam  zadivljujući stajling tokom turneje "Igre gladi", ovog puta u zlatnom Prada grudnjak ui suknji koja je odavala počast glamuru supermodela stare škole.

Profimedia
 

5. Katastrofa: Ajšvarija Raj

Do ove godine, većina nas je verovatno verovala da indijska glumica i model Ajšvarija može da ponese bilo šta zbog svoje bezvremene lepote. Ipak, kada je izašla na crveni tepih Kanskog filmskog festivala 2023.godine, izgledajući kao ostaci koje je neko doneo kući iz restorana, brzo se pokazalo da nismo u pravu.

Profimedia
 

Zvezda se toliko izgubila u haljini sa kapuljačom nalik staniol da ju je bilo teško pronaći usred svog tog srebra. I, kao da prenaglašena silueta, metalik nijansa i tekstura nisu bili dovoljni da ovaj izgled učine jednim od najgorih, ogromantna crna mašna na stomaku joj je obezbedila mesto na spisku najgore stilizovanih u godini za nama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike