Dior lansirao luks parfem za bebe po ceni od 215 evra, zbog spornih slika mreže se usijale od komentara (FOTO)

15.11.2023

18:14

0

Autor: V. I.

Umesto zvečke - toaletna voda?

Dior lansirao luks parfem za bebe po ceni od 215 evra, zbog spornih slika mreže se usijale od komentara (FOTO)
Copyright Profimedia

Ako ste odrastali u prošlom veku, onda je vaše detinjstvo bilo obeleženo bebi-sapunom "Merime" iz Kruševca i "Zeka Pega" šamponom, a kasnije su došli i drugi, strani brendovi. U novije vreme u prodavnicama postoje šminke za devojčice te slatkasti parfemi u kutijama s aktuelnim junacima iz crtanih filmova. 

Međutim, "Dior" je otišao korak dalje - nakon Fendijevih medvedića, Versace ćebadi i dizajnerskih torbi za pelene, ove nedelje francuska modna kuća je lansirala nov ekstravagantni dodatak za bebe, Diorove parfemske vode "Bonne Etoile".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

 

Na kutiji se navodi da se sastoji od 98 odsto prirodnih sastojaka, od kojih "nežne note kruške, divlje ruže i belog mošusa".

Brend je već imao  ponudu za decu pod imenom "Baby Dior“ koju je sad proširio linijom za negu beba koj uključuje penu za pranje kose, lica i tela, hidratantni losion iparfemsku vodu, čija je cena iznosi 215 evra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

 

Iako vam se ovo čini kao novotarija, iz Diora navode da su svoj prvi miris za bebe lansirali davne 1970. godine, a na ovo svoje najnovije kozmetičko pojačanje gledaju kao na oživljavanje istorije.

Ipak, nije to ono zbog čega su se mreže usijale, već činjenice da su nedelju dana nakon angažovanja izraelskog modela za prazničnu kampanju, u ovoj koristili isključivo azijsku i afroameričku decu.

"Oh, hajde da stavimo crne i azijske bebe da izgledaju "inkluzivno“. Za vas je sve profit. Nema iskrene humanosti? Tako razočaravajuće", "Deca ginu u Gazi a vi podržavate genocid", "Dior više nije na mojoj listi za šoping" - samo su neki od komentara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike